پايگاه خبری همدان پرس، نخستين رسانه آنلاین استان همدان در عرصه اطلاع رسانی
 
 درباره ما | تماس با ما | تعرفه آگهی | شناسنامه | پیوندها | خبرنامه | آرشیو | نظرسنجی | ارسال مطالب | RSS
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | شهر و شورا
کد مطلب:  110تاریخ انتشار:  10 اسفند 1395 - 22:32
نسخه چاپی
ارسال به دوستان

 آغاز به‌کار نخستین تشکل مردمی خیریه مهندسی در همدان

گفت‌وگو با عباس حاجیلو
به گزارش همدان پرس؛ آثار مهندسی زیبا و معماری جذاب در نقاطی از کشور همچون همدان گویای این امر است که کشور ما از دیرباز از وجود معماران و هنرمندان و مهندسان متبّحر و متخصصی بهره مند بوده است.

امثال خواجه نصیرالدین طوسی، شیخ بهایی و میرداماد هستند که غنای پیشینه علمی ما را در رشته‌های معماری و مهندسی با به جاگذاشتن آثاری که پس از قرنها هنوز مایه فخر این ایران زمین است به رخ جهان و جهانیان کشیده اند.

غالبا وقتی عنوان مهندس به گوش هریک از ما می رسد تصویری از سخت افزارها و سازه‌های فلزی، بتنی و ... به ذهن متبادر می شود اما با وجود سر و کار داشتن اغلب مهندسین با این ابزارها، لطافت طبع، هنر و استعداد جزء ملزومات اولیه کار مهندسان به شمار می رود.

اولین تشکل مردمی خیریه مهندسی با همت مهندسین استان همدان و در راستای اهداف خیریه و عام المنفعه با برنامه ارائه خدمات مهندسی خیرخواهانه شکل گرفته است.

"انجمن مهندسین خیّر استان همدان" عنوانی است که به این تشکل غیردولتی تخصصی اختصاص یافته است.

آنچه در ادامه می خوانید شرح گفتگوی ما با رئیس هیئت مدیره این سازمان مردم نهاد در خصوص اهداف و عملکرد این مجموعه است.

"عباس حاجیلو" در این گفتگو ابراز داشت: انجمن مهندسین خیّر یک تشکل مردم نهاد است که طبیعتا مانند دیگر سمن‌ها با اهداف غیر انتفاعی و بصورت غیر سیاسی و غیر دولتی شکل گرفته‌است و هدف خدمت رسانی به افراد یا مجموعه‌هایی را دنبال می کند که نیازمند دریافت خدمات مهندسی هستند.

وی افزود: گاهی خدمت گیرندگان این مجموعه فرد یا افرادی هستند که بضاعت مالی آنها دریافت خدمات مهندسی را از روال معمول مشکل کرده است و گاه ممکن است مجموعه ای مثل هیئت امنای یک مسجد برای مرمت و بازسازی و یا احداث بنای مسجد از این مجموعه خدمات مهندسی دریافت کنند و یا این خدمات برای احداث فرهنگسرا و یا کتابخانه عمومی اختصاص یابد.

رئیس هیات مدیره تشکل مهندسین خیّر استان با اشاره به اساس شکلگیری این سمن تخصصی تصریح کرد: از سالها قبل، حتی از زمانی که نظام مهندسی همدان با عنوان نظام معماران فعالیت می کرد خیّرینی در این مجموعه که بزرگترین صنف کشور است وجود داشتند اما فعالیت‌های خیریه آنها به انحاء مختلف و در قالبهای دیگر و مجموعه‌های اجتماعی متفاوت بود و در چارچوب سمن و یا تشکل تخصصی نبوده است. 

وی با بیان اینکه خوشبختانه خدمات خیرخواهانه سازمان‌های مردم نهاد ظرف چندسال اخیر به سمت ارائه خدمات تخصصی گرایش پیدا کرده است گفت: ارائه خدمات تخصصی مثل خدمات طراحی، محاسبات و نقشه برداری، اماده سازی و امثالهم از سوی مهندسین این رشته‌ها می تواند افراد نیازمند را در دریافت خدمات با کیفیت و مستقل یاری کند یعنی به جای آنکه به فرد مبلغی وجه نقد بدهیم به او منطبق با نیاز امروزش خدمتی ارائه می کنیم که هم او را مستقیما در حصول هدف مورد نظرش یاری می کند و هم کرامت و عزت انسانی او محفوظ می ماند.

حاجیلو بیان کرد: افرادی در مجموعه نظام مهندسی همدان هستند که اقدامات خیریه اینچنینی متعددی در کارنامه و روال معمول زندگی شغلی خود دارند با این وجود تمام اعضای نظام مهندسی استان که تعداد آنها به حدود ۸ هزار نفر می رسد را عضو این سمن می دانیم و در هر شرایطی ما برای انجام امور مورد نظر این تشکل دست تک تک آنها را به گرمی می فشاریم اگرچه بسیاری از آنها در خیریه‌ها و تشکل‌های دیگری از جمله خیرین مدرسه ساز خیرین مسکن ساز و دیگر سمن ها عضویت دارند و یا مستقل و بدون عضویت در هیچ تشکلی نسبت به انجام امور خیریه مهندسی فعال هستند.

وی در ادامه گفت: از ابتدا اساس شکلگیری این تشکل بر این مبنا بود که افراد با تمایل قلبی و خواست خود نسبت به شکلگیری این مجموعه اعلام آمادگی کرده و عضو شدند حتی به جرأت می توان گفت عدم احساس نیاز به شکلگیری این تشکل به این دلیل بوده است که روند اقدامات خیرخواهانه در نظام مهندسی استان جاری و ساری بوده و کسی نیازی به ثبت در قالب کار یک سمن یا تشکل احساس نمی کرد.

رئیس هیئت مدیره انجمن مهندسین خیّر در ادامه با بیان اینکه ایده شکلگیری این تشکل هدفی بود که به مرور زمان به مرحله اجرا رسید گفت: از آنجایی که کار این تشکل حرکتی خودجوش است و ما بنا نداشتیم این تشکل حالتی تحمیلی و اجبار داشته باشد صبر کردیم تا افراد به‌صورت خودجوش نسبت به تشکیل یک سمن تخصصی اعلام آمادگی کنند به همین دلیل در آخرین روزهای فصل بهار در سال‌جاری تشکل مزبور مجوز لازم را دریافت نمود و نخستین سمن خیریه مهندسی رسما در قالب یک تشکل فعالیت خود را آغاز کرد.

وی روند کار این سمن را بر اساس تفکر و خرد جمعی برشمرد و افزود: کار این تشکل بر اساس اولویت‌ تقسیم‌بندی شده و اعضای داوطلب باتوجه به شرایط و تخصص شخص مهندس در قبول پروژه مذکور اعلام آمادگی کرده و پس از بررسی‌های لازم بر حسب نیاز پروژه در پایه خدمات مهندسی، واگذاری پروژه انجام خواهد شد و غالبا در این واگذاری اولین نفراتی که اعلام آمادگی کرده‌اند در اولویت خواهند بود.

حاجیلو تشریح کرد:  انتخاب پروژه‌ها بر حسب تأیید افراد از مراجع ذیصلاح صورت می‌گیرد به این شکل که اگر دستگاهی مثل کمیته امداد امام خمینی(ره) نیازمندی یک فرد یا مجموعه را به دریافت خدمات مهندسی مورد تأیید قرار دهد نسبت به ارائه خدمت اقدام خواهد شد و گاهی این تأییدیه توسط افراد معتمد و یا خود مهندسین این تشکل با شناخت قبلی صورت می‌گیرد و ما در این رویه از مجموعه‌های مختلف حتی دیگر تشکل‌های خیریه کمک می‌گیریم.

وی با بیان اینکه گاهی پروژه‌ای که به سمن معرفی می‌شود مجموعه‌ای هیئت امنایی است گفت: از آنجا که در فرهنگ ما مساجد، جایگاه ویژه‌ای در هنر معماری دارند تلاش می‌کنیم در روند ساخت یا بازسازی یک مسجد بهترین و بیشترین هنر افراد به‌کار گرفته شود و گاهی در این زمینه کمیته‌ای تشکیل داده و از اجماع نظرات مهندسین بهره‌مند می‌شویم.

این فعال مدنی با اشاره به مزایای تشکیل سمن‌های تخصصی تصریح کرد: چنین سمن‌هایی غالبا در ارائه خدمات هدفمندتر عمل می‌کنند و مشاعدت و خدمت به افراد در قالب نیاز مشخص و با کار و رویه مشخص انجام می‌شود در نتیجه علاوه بر حفظ کرامت انسانی فرد، شرایط بهتری در کمک به فرد ایجاد می‌شود.

وی افزود: سازمان‌های مردم نهاد با اهداف غیرانتفاعی و به‌صورت خودجوش شکل می‌گیرند چنانچه این سازمان‌ها به صورت تخصصی شکل گرفته و ارائه خدمت نمایند به سمتی می‌رویم که به‌جای اهدای وجه نقد با بهره‌گیری از تخصص و هنر و حرفه خود می‌توانیم خدمتی به مراتب مفیدتر و کارآتر از وجوه نقدی را ارئه نماییم و ما امیدوار هستیم در آینده شاهد افزایش تشکل‌های خیریه‌ای باشیم که در اصناف مختلف با ارائه خدمات تخصصی به افراد کمک می‌کنند.
ایمیل مستقیم:   info@hamedanpress.irشماره پیامک:   500023370000
  برچسب ها: همدان‌پرس

همدان‌پرس

, معماری

معماری

نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: 
نظر شما: 
*
ایمیل: 
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
*       
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | پیوندها | آرشیو | RSS
همدان پرس؛ رسانه آنلاین با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به همدان پرس است و باز نشر مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
info@hamedanpress.ir