پايگاه خبری همدان پرس، نخستين رسانه آنلاین استان همدان در عرصه اطلاع رسانی
 
 درباره ما | تماس با ما | تعرفه آگهی | شناسنامه | پیوندها | خبرنامه | آرشیو | نظرسنجی | ارسال مطالب | RSS
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | شهر و شورا
کد مطلب:  4060تاریخ انتشار:  10 اردیبهشت 1393 - 1:24
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
اخبار ویژه » صفحه نخست
گزارش ویژه

 در نشست خبري رئیس و اعضای شورای شهر همدان چه گذشت؟+تصاویر

از 13 شهريور سال 92 تاكنون كه مصادف با نخستين جلسه رسمي صحن شوراي اسلامي شهر همدان بوده تاكنون 67 جلسه صحن شورا در شوراي اسلامي شهر شكل گرفته است | ساماندهي ورودي‌هاي شهر نيز با توجه به اينكه يكي از مطالبات جدي مردم است مسأله مهمي براي شوراي اسلامي شهر است كه در سال جاري شاهد تحولات خوبي در اين زمينه خواهيم بود.
به گزارش همدان پرس؛ رئيس و اعضاي شوراي اسلامي شهر همدان در دومين نشست خبري به ارائه گزارشي از عملكرد هشت ماهه خود پرداختند.

رئيس شوراي اسلامي شهر همدان در اين نشست ضمن گراميداشت نهم ارديبهشت ماه سالروز تشكيل شوراهاي شهر و روستا اظهار داشت: از 13 شهريور سال 92 تاكنون كه مصادف با نخستين جلسه رسمي صحن شوراي اسلامي شهر همدان بوده تاكنون 67 جلسه صحن شورا در شوراي اسلامي شهر شكل گرفته است.

رضا ميرزايي با بيان اينكه در طي اين مدت 21 جلسه مشترك نيز با مسؤولان استان برگزار شده است، اظهار داشت: در فضاي استان و شهر همدان به عنوان كلان‌شهر تعامل بي‌سابقه و بسيار مطلوبي بين مسؤولان استان وجود دارد كه اميدواريم اين تعامل و همكاري كمك كند كه نيازهاي شهر در مباحث مختلف به نحو احسن تأمين شود.

وي در ادامه به افزايش تعداد كميسيون‌هاي شوراي اسلامي شهر در دور چهارم از چهار كميسيون به هفت مورد اشاره كرد و گفت: از جمله كارهاي جديدي كه در اين مقطع صورت گرفته است مي‌توان به راه‌اندازي مركز پژوهش‌ها و مطالعات شوراي شهر در راستاي افزايش تعامل مديريت شهري با جامعه علمي، دانشگاه‌ها و تخصصي استان و پيشبرد اصولي و علمي‌تر امور در شهر نام برد.


ميرزايي همچنين به شكل‌گيري كميته نظارت در شوراي اسلامي شهر اشاره كرد و گفت: اين كميته در راستاي جلوگيري از سرگرداني ارباب رجوعان شهرداري و شوراي اسلامي شهر و اينكه تفاسير مختلفي از قانون به شهروندان ارائه نشود تشكيل شده است.

ميرزايي در ادامه به فعاليت نواحي 12گانه شهري اشاره كرد و گفت: اين نواحي در راستاي اينكه كار را از ستاد به صف برده باشيم، ارتباط با شهروندان را افزايش دهيم و بتوانيم مسائل تمام نقاط شهر را به روز رصد كنيم راه‌اندازي شده‌اند.

وي همچنين به كلنگ‌زني تقاطع غيرهمسطح ميدان بعثت و همچنين پروژه برج ايرانيان اشاره كرد و گفت: برج ايرانيان از جمله پروژه‌هايي است كه از شوراي دوم شهر همدان مصوبه داشته است كه پس از جذب سرمايه‌گذار اجرايي خواهد شد.

ميرزايي اظهار داشت: در بحث تفكيك زباله نيز سازمان بازيافت طرح ويژه‌اي دارد كه با سرمايه‌گذاري 7 ميليارد توماني سرمايه‌گذار به زودي اجرايي مي‌شود.

وي افزود: در خصوص موضوع ساماندهي ميدان بار همدان نيز كه بيش از 20 سال از مطرح شدن آن مي‌گذرد، شوراي چهارم مصمم است كه اين موضوع را در سال جاري اجرايي كند.

ميرزايي با بيان اينكه موضوع راه‌اندازي قطار شهري در همدان منتفي شده است، گفت: علاوه بر پيگيري احداث تقاطع‌هاي غيرهمسطح موضوع راه‌اندازي بي‌آرتي نيز در حوزه ترافيك در دستور كار شوراي اسلامي شهر قرار دارد.

رئيس شوراي اسلامي شهر همدان افزود: ساماندهي ورودي‌هاي شهر نيز با توجه به اينكه يكي از مطالبات جدي مردم است مسأله مهمي براي شوراي اسلامي شهر است كه در سال جاري شاهد تحولات خوبي در اين زمينه خواهيم بود.

وي در ادامه به بودجه شهرداري همدان اشاره كرد و گفت: بودجه امسال شهرداري همدان با 93 درصد افزايش مواجه بوده و بودجه شهرداري و سازمان‌هاي زير مجموعه آن از 240 ميليارد تومان به 454 ميليارد تومان افزايش يافته است.

ميرزايي افزود: 37 ميليارد تومان نيز بودجه فرهنگي شورا است كه از اين رقم 85 درصد صرف پروژه‌هاي عمراني فرهنگسراها و ديگر مباحث فرهنگي مي‌شود.

رئيس شوراي اسلامي شهر همدان در ادامه سخنان خود در پاسخ به سؤالات خبرنگاران در خصوص ساماندهي سكونتگاه‌هاي غيررسمي اطراف شهر اظهار داشت: در طي 20 سال گذشته ساخت و سازهاي غير مجاز در حاشيه شهر از پنج درصد به بيش از 32 درصد افزايش يافته كه بخش عمده آن نيز به دليل عدم آموزش شهروندان و كنترل و نظارت صحيح بوده است.

وي در ادامه به توانمندسازي اين مناطق اشاره كرد و گفت: اگر چه اعتبارات بالايي از محل‌هاي مختلف در اين راستا هزينه شده است اما شاهد تحول جدي در اين مناطق نبوده‌ايم.

وي افزود: البته تمامي مشكلات اين مناطق مربوط به شورا نيست و متولي اصلي كار معاونت عمراني استانداري است، همچنين تغيير كاربري‌ها در اين مناطق به اداره راه و شهرسازي و برخي مسائل ديگر نيز به مابقي ادارات مربوط مي‌شود.

وي همچنين به روند پيشرفت پروژه آيت‌ا... نجفي اشاره كرد و گفت: مراحل احداث اين پروژه براساس زمان‌بندي در حال انجام است و با برنامه‌ريزي انجام شده اين تقاطع تا پايان سال 93 به بهره‌برداري مي‌رسد.

ميرزايي در ادامه سخنان خود در پاسخ به سؤال يكي از خبرنگاران در خصوص اختلاف بين اعضاي شورا گفت: اختلاف نظر و اختلاف سليقه‌هايي در بين اعضاي شورا وجود دارد اما اينكه شورا جبهه جبهه شده باشد و اختلاف جدي بين اعضا وجود داشته باشد و اعضا مانع كار يكديگر باشند به هيچ وجه صحت ندارد.

رئيس شوراي اسلامي شهر همدان در خصوص وضعيت پيمانكاران كه در پروژه‌هاي مختلف شهرداري فعاليت دارند، نيز گفت: با توجه به اينكه ركن اصلي شورا نظارت است انتخاب مناسب پيمانكار در پروژه‌هاي مختلف شهر همواره دغدغه ما بوده است و هرگونه تخلف در اين زمينه نيز پيگيري مي‌شود.

ميرزايي در ادامه در پاسخ به سؤال يكي ديگر از خبرنگاران مبني بر اينكه فشارهايي از سوي معاونت‌هاي مختلف استانداري به ويژه معاون سياسي و عمراني بر روي شوراي شهر وجود دارد نيز گفت: اين موضوع صحت ندارد و اعضاي شورا نه تنها از سوي معاونت‌هاي استانداري بلكه از سوي هيچ مرجع ديگري تحت فشار نيستند.

وي در ادامه در خصوص منابع مالي شهرداري نيز گفت: ما بيشتر از آنكه به دنبال دريافت عوارض از شهروندان باشيم به دنبال فراهم كردن زمينه‌هاي كسب درآمدهاي كوششي و پايدار هستيم تا هزينه‌هاي مديريت شهري از جيب شهروندان پرداخت نشود.

رئيس شوراي اسلامي شهر همدان در خصوص وضعيت همدان از نظر كلان شهر بودن نيز گفت: در بحث كلان‌شهر بودن دو ديدگاه وجود دارد كه يكي از آنها دارا بودن جمعيت بالاي يك ميليون نفر است كه از اين منظر همدان كلان‌شهر نمي‌باشد.

ميرزايي افزود: اما از ديدگاه ديگر دارا بودن فرودگاه و برخورداري از دانشگاه‌هاي بزرگ، وجود رسانه‌هاي محلي و... پارامترهايي براي كلان‌شهر بودن است كه از اين منظر مي‌توانيم همدان را كلان‌شهر بناميم.

وي در خصوص وجود برخي تخلفات مالي در شهرداري نيز گفت: اگرچه همواره تأكيدات و نظارت‌هاي فراواني در اين خصوص وجود دارد اما زماني مي‌توانيم با اين مشكل جدي برخورد كنيم كه يك عزم همگاني و اراده جمعي در اين رابطه شكل بگيرد كه البته آن هم نيازمند بسترسازي است.

ميرزايي افزود: در حال حاضر از نظر نيروي انساني و ميزان تخلفات در بدنه شهرداري در وضعيت بسيار مطلوبي هستيم.

رئيس شوراي اسلامي شهر در خصوص پروژه برج ايرانيان نيز گفت: در خصوص اين پروژه اگر چه اختلاف نظرهايي بين اعضاي شورا وجود دارد اما نكته مهم اين است كه تا زماني كه قدرت خطر نداشته باشيم و بستر لازم براي ارتقاي فرهنگ گردشگري را فراهم نكنيم، همدان مانند سنوات گذشته چند دهه از شهرهاي همراه خود عقب مي‌ماند.

رئيس كميسيون فرهنگي اجتماعي شوراي اسلامي شهر همدان نيز در اين نشست اظهار داشت: سياست اين كميسيون توسعه فضاهاي فرهنگي ورزشي با شعار هر محله يك فرهنگسرا و يك سالن ورزشي است.

رضا غلامي خجسته در ادامه به افزايش سه برابري بودجه فرهنگي شوراي شهر در سال جاري اشاره كرد و گفت: احداث 47 پروژه از جمله فرهنگسراهاي چند منظوره و سالن‌هاي ورزشي در دستور كار قرار دارد.

خجسته افزود: بالغ بر 70 هزار متر زمين جهت تملك و ساخت فرهنگسراها در نظر گرفته شده و جلسات متعددي نيز جهت اختصاص زمين و احداث اين پروژه‌ها برگزار شده است.

وي با بيان اينكه سالن ورزشي رزهي و سالن ورزشي كشتي شاهد و همچنين فرهنگسراي رضوان شهرك ولي‌عصر از جمله پروژه‌هاي افتتاح شده است، گفت: زمين مورد نظر براي ساخت دو فرهنگسرا شامل فرهنگسراي كلپا و فاز دوم فرهنگسراي تاريخ تمدن نيز خريداري شده است.

خجسته افزود: اعتبار لازم براي احداث 12 فرهنگسراي ديگر نيز در بودجه سال 93 پيش‌بيني شده است.

وي ادامه داد: همچنين تجهيز و مرمت پنج فرهنگسرا مقرر شده و دو فرهنگسراي كوي محمديه و حسينيه چهار باب‌الحوائج نيز در حال ساخت هستند.

وي افزود: در حال حاضر 10 فرهنگسرا آماده ساخت و احداث 10 فرهنگسراي ديگر نيز در حال پيگيري است.

رئيس كميسيون خدمات شهري و امور حمل و نقل و ترافيك شورا نيز در پاسخ به سؤال خبرنگاري در خصوص تعيين تكليف خيابان پاستور گفت: هرگونه تصميم‌گيري براي اين خيابان با نظر همه اعضاي شورا و نظرخواهي مشاوران و كارشناسان متخصص بوده است.


کامران گردان با بيان اينكه مشاور به طور همزمان در محدوده وسيعي از جمله تقاطع غيرهمسطح خواجه‌رشيد، تختي و مسائل ترافيكي ميدان آرامگاه بوعلي‌سينا همكاري كرد، افزود: ترافيك پديده‌اي ديناميك و پويا است كه نمي‌توان آن را در فضاي مجازي و با نقشه حل كرد.

وي طولاني شدن زمان رسيدگي به برخي پرونده‌ها را به دليل چكش‌كاري آنها دانست و گفت: دليل تأخيرها دقت نظر اعضاي شورا در رسيدگي به مسائل است.

گردان با تأكيد بر توجه ويژه اعضاي شوراي اسلامي شهر همدان بر تكريم ارباب رجوع گفت: رسيدگي سريع به مشكلات مردم با حضور رؤساي كميسيون‌ها در شهرداري‌ها و شوراي اسلامي شهر باعث كوتاه شدن زمان پيگيري، افزايش رضايتمندي مردم و تعيين تكليف پرونده‌ها شده است.

وي افزود: خبرنگاران مي‌توانند با حضور در كميسيون‌هاي نظارت از نزديك شاهد رسيدگي اعضاي شورا به مشكلات مردم باشند.

كامران گردان با بيان اينكه ارتقاي فرهنگ ترافيك در جامعه يك اقدام فرهنگي است، اظهار كرد: 17 دستگاه اجرايي در شوراي ترافيك عضويت دارند اما همواره كارها بر عهده شهرداري و راهنمايي رانندگي گذاشته شده است و ساير دستگاه‌ها وظايف خود را به درستي انجام نمي‌دهند.

در ادامه جلسه عضو شوراي اسلامي شهر همدان در پاسخ به سؤال خبرنگاري در خصوص فشار برخي مديران استاني بر اعضاي شوراي اسلامي شهر همدان گفت: در دوره چهارم شورا هيچ‌گاه فشاري بر اعضا وارد نشده و فعاليت‌ها همواره در سايه تعامل و همكاري انجام شده است.


علي‌اكبر نظري تأكيد كرد: اعضاي شوراي اسلامي دور چهارم شهر همدان براساس ضرورت جامعه و در راستاي پيشبرد اهداف مردم وارد عرصه شده‌اند و از طرف هيچ دستگاهي بر شورا فشار وارد نشده است.

وي با بيان اينكه ماده 14 يك ماده قانوني است، گفت: اين قانون مانند همه قوانين براي همه به صورت يكسان اجرا مي‌شود.

وي افزود: براساس اين قانون تفكيك باغ كمتر از دو هزار متر در محدوده خدماتي شهر غيرقانوني است.

علي‌اكبر نظري با بيان اينكه اين قانون در دوره‌هاي گذشته و به منظور حفظ و حراست از منابع طبيعي به تصويب رسيده است، اظهار كرد: اجراي اين قانون در اختيار شورا و شهرداري نبوده و پرونده‌ها به اداره كل مسكن و شهرسازي ارجاع داده مي‌شود.

وي با تأكيد بر شايسته‌سالاري گفت: در قرآن و احاديث ديني بر علم، تقوا، مجاهدت و تجربه به عنوان مصاديق بارز و شايسته‌سالاري تأكيد فراواني شده است.

وي تأكيد كرد: با وجود اينكه گزينش در شهرداري‌ها در اختيار شورا نيست، اعضاي شوراي اسلامي شهر همدان در اين زمينه بر شايسته‌سالاري تأكيد فراواني دارند.

در ادامه رئيس كميسيون سرمايه‌گذاري و گردشگري گفت: رسانه‌ها بايد با انتقال مطالبات مردم و نقد عادلانه مديريت شهري در برآورده شدن نيازهاي مردم به مديران كمك كنند.

علي رضايي با بيان اينكه بسياري از درخواست‌ها مبناي قانوني نداشته و در اختيار شوراي اسلامي شهر نيست، اظهار كرد: انتخاب شهردار و نظارت بر انجام امور بر اساس قانون بر عهده شورا است.

رضايي با تأكيد بر نقش رسانه‌ها بر كاهش هزينه‌هاي اداره شهر با استفاده از نظرات متخصصان و ارائه تحليل‌هاي عادلانه افزود: تقويت درآمد پايدار براي مديريت شهري يكي از شعارهاي دوره چهارم شوراي اسلامي شهر همدان بوده كه در اين راستا كميسيون اقتصاد، سرمايه‌گذاري و گردشگري تشكيل شده كه در راه ايجاد فضاي مناسب براي حضور سرمايه‌گذاران داخلي و خارجي گام برمي‌دارد.

وي اظهار كرد: حضور سرمايه‌گذاران در بخش‌هاي مختلف رشد و شكوفايي اقتصادي را به دنبال خواهد داشت.

در ادامه جلسه رئيس كميسيون فني و عمراني و امور زيربنايي شوراي اسلامي شهر همدان گفت: برخي فعاليت‌هاي شوراي اسلامي شهر جلوه بيروني دارد اما بسياري از فعاليت‌ها زيربنايي و عمقي است.

حميدرضا طبي‌مسرور با بيان اينكه فعاليت‌ها و برنامه‌هاي نرم‌افزاري شورا نيز بايد اطلاع‌رساني شود، افزود: تدوين سند چشم‌انداز 20 ساله شهر همدان يكي از فعاليت‌هاي عمده شورانشينان است كه به عنوان يك برنامه كلان در خدمت نسل‌هاي آينده نيز مي‌تواند باشد.

وي با اشاره به گستردگي فعاليت‌ها در حوزه عمراني اظهار كرد: در راستاي حفظ آبروي شهر بايد پروژه‌هاي نيمه‌كاره و غير كارشناسي كه از گذشته به جاي مانده است تكميل و راه‌اندازي شوند.

وي پروژه تالار قرآن را يكي از اين طرح‌هاي نيمه‌كاره عنوان كرد و گفت: امسال 80 ميليارد ريال براي تكميل تالار قرآن هزينه شده است.

طبي‌مسرور با اشاره به نيمه‌كاره رها شدن پروژه بازار سينا تصريح كرد: با پيگيري‌هاي اعضاي شوراي شهر اين طرح نيز به زودي افتتاح و به سوددهي خواهد رسيد.

وي با بيان اينكه قسمت اصلي تقاطع غيرهمسطح آيت‌ا... نجفي قبل از آغاز فصل سرما به پايان مي‌رسد، افزود: با توجه به اينكه در اين تقاطع از سامانه پيش‌تنيده استفاده مي‌شود، براي اطمينان از استحكام هر قطعه 28 روز زمان صرف مي‌شود و همين امر روند احداث پروژه را طولاني كرده است.

وي اظهار كرد: براي ساماندهي حاشيه شهر نيز امسال سازمان نوسازي و بهسازي در شهرداري با بودجه 6/2 ميليارد توماني و با حضور مهندسان متخصص و مجرب در زمينه خدمات شهري كار خود را آغاز كرده است.

در ادامه جلسه نيز رئيس كميسيون معماري و شهرسازي شوراي اسلامي شهر همدان گفت: پروژه برج ايرانيان از مصوبات دوره دوم شوراي اسلامي شهر همدان و از تأكيدات شوراي سوم بوده است.


ابراهيم مولوي با اشاره به مخالفت برخي اعضاي شورا با مكان ساخت اين پروژه افزود: اين پروژه به زميني به مساحت 175 هزار مترمربع نياز دارد كه مكان در نظر گرفته شده براي آن از لحاظ معماري، شهري و زيست‌محيطي مناسب نيست.

وي طراحي سازه گنبد تالار قرآن همدان را غير كارشناسانه دانست و اظهار كرد: نظر 40 نفر از اساتيد مجرب دانشگاه نيز بر غير كارشناسي بودن گنبد اين تالار است.

مولوي گفت: نظر متخصصان و كارشناسان بر بسته شدن فضاي گنبدي شكل تالار قرآن و استفاده از تنها 10 متر آن به صورت عرقچين است.




برای مشاهده گزارش تصویری اختصاصي
"دومین نشست خبري رئیس و اعضای شورای شهر همدان" کلیک کنید


 

ایمیل مستقیم:   info@hamedanpress.irشماره پیامک:   500023370000
  برچسب ها: همدان

همدان

, نشست خبري

نشست خبري

, شوراي شهر

شوراي شهر

, كلان‌شهر

كلان‌شهر

نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: 
نظر شما: 
*
ایمیل: 
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
*       
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | پیوندها | آرشیو | RSS
همدان پرس؛ رسانه آنلاین با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به همدان پرس است و باز نشر مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
info@hamedanpress.ir