به گزارش همدان پرس؛ بالا بودن میزان خودکشی در استانی که خصلت محافظه کاری ویژگی مشترک اقوام ساکن در آن است در واقع یک فاجعه به شمار می رود که عوامل متعددی در آن دخیل هستند و باید بر اساس یک پیمایش علمی مورد مطالعه قرار گیرد.
از سوی دیگر مواجه بودن جامعه با پدیده های پست مدرن که با وجود بی توجهی مسئولین، پژوهشگران و حتی روشنفکران این گمانه را ایجاد می کند که افزایش میزان خودکشی ممکن است ناشی از عواملی غیر از سازه های کلاسیک باشد.
گزارشهایی که از برخی از نقاط استان می رسد این گمانه را تقویت می کند که احتمالا پدیده هایی مانند جلب توجه و یا نمایش های اجتماعی می تواند یکی از سازه های اثرگذار بر این پدیده نوظهور یعنی خودکشی های اخیر باشد که همانطور که گفته شده در قالبهای کلاسیک کمتر می گنجد.
راه حل:
لازم است بخشی از بودجه های کلان فرهنگی که معلوم نیست کدام خروجی مثبت را برای این جامعه ی آسیب دیده دارد برای مطالعه ی جامعه شناسانه در این حوزه مصرف گردد تا اگر برنامه ریزی برای مقابله انجام می شود متناسب با واقعیت های اجتماعی باشد نه صرفا حدس و گمانه های غیرعلمی، شتابزده و قضاوتگرایانه که مبتنی بر ادبیات رسمی است و در زیر پوست جامعه عوامل اثرگذار نیستند ادبیاتی که تنها در کتابهای آموزشی است و حتی درهمان کلاس هایی که آموزش داده می شود رعایت نمی گردد. در حالیکه ارزشهایی مانند آزادی در دو قالب کلاسیک و آنارشیستی در حال رشد است و باید دلسوزانه و متاسفانه گفت که آزدیخواهی آنارشیستی رشدی بسیار سریع تر از آزادیخواهی کلاسیک و مدرن دارد.
به عبارت دیگر سرعت آزادخواهی بی چهارچوب هر روز در حال گسترش است و رشد اندک آزادیخواهی چهارچوب دار نیز به سمت بی چهارچوب شدن پیش می برد و این حال و روز ماست.