به گزارش همدان پرس؛ حمید بادامینجات در جلسه بررسی تعرفه عوارض و بهای خدمات 1404 شهرداری همدان که با حضور هیئت مدیره انجمن انبوه سازان استان برگزار شد، افزود: سعی ما بر این است که در تدوین دفترچه عوارض نظرات کارشناسان و صاحب نظران را لحاظ کنیم و دعوت از انجمن انبوه سازان در این جلسه نیز در راستای همین موضوع است.
بادامینجات با اشاره به تدوین سالانه دفترچه عوارض شهرداری ها طبق دستورالعمل وزارت کشور، اظهار داشت: در این زمینه دفترچه عوارض دیگر شهرهای کشور را مطالعه کرده ایم که خوشبختانه دفترچه شهرداری همدان شاید کمترین اشکال را داشته و ابطال مصوبات آن کمتر بوده است.
وی با بیان اینکه نیروهای حوزه درآمد از توانمندترین و متخصص ترین نیروهای شهرداری هستند، اضافه کرد: وجود ایرادات در این حوزه طبیعی است و قطعا باید رفع شود.
وی با بیان اینکه هر ساله بخشهایی از اشکالات دفترچه عوارض پس از بررسی های کارشناسانه رفع یا اصلاح می شوند، اظهار داشت: تقویت حوزه شهرسازی، افزایش درآمدهای شهرداری را به دنبال دارد.
رییس کمیسیون سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر همدان با اشاره به اینکه در بخش بافت فرسوده طبق قانون دولت باید منابع آن را برای شهرداری تامین کند، گفت: با این وجود تا کنون، دولت منابعی را پرداخت نکرده است.
بادامینجات اضافه کرد: شهرداری در زمینه بافت فرسوده دچار مشکل شده و این از موضوعات مورد توجه شورای شهر همدان است که در صحن شورا در مورد آن بحث خواهد شد اما با این حال شورا هم تکلیفی دارد و تلاش می کند که پای سیاستهای دولت بایستد.
وی به نقش انبوه سازان در توسعه، آبادانی و رونق اقتصادی شهر اشاره کرد و یادآور شد: شورای شهر در سیاستهای تشویقی در تدوین دفترچه عوارض و بهای خدمات از پیشنهادات انبوه سازان استقبال می کند. وی اضافه کرد: در ساخت و سازها علاوه بر الزامات و ضوابط، با توجه به افزایش کیفیت زندگی شهروندان می توان تشویق و تخفیفاتی را از جمله برای ایجاد باغ در بام، انرژی خورشیدی، شوتینگ زباله و ... ما استقبال می کنیم. می توان لحاظ کرد.
رییس کمیسیون مالی و گردشگری شورای شهر همدان با انتقاد از کندی روند صدور پروانه در شهرداری اظهار داشت: متاسفانه در تعداد مراجعات حوزه شهرسازی به دلیل برخی دخالت های بیجای افراد خاص به شدت پایین آمده است در صورتی که این بخشها باید در خدمات رسانی روان باشند و تسریع در کارها ضروری است.
بادامی نجات ادامه داد: به دلیل دخالت های نابجای برخی افراد در بدنه مناطق اتفاق می افتد و یک مدیر منطقه اختیاری در خصوص نیروهای خود ندارد و این چه نظام مدیریتی است که بوجود آمده است و مدیر در حوزه کارشناس اختیاری ندارد و باعث کاهش کیفیت خدمات شده است که امیدواریم این اشکال و ضعف در فرصت کوتاه باقی مانده از شورا رفع شود.
وی با تاکید بر اینکه شهرداری باید منابع خود را از محل درآمدهای پایدار و حوزه سرمایه گذاری تامین کند، اضافه کرد: ما اعتقاد داریم در فروش املاک حاصل از سرمایه گذاری و تفکیک هیچ اشکالی ندارد در صورتی که درآمد حاصل از آن برای شهر هزینه شود.
بادامی نجات افزود: از فرصت های سرمایهگذاری در بخش مسکن باید استقبال کرد و در این راستا حوزه شهرسازی مناطق باید فعالتر و حرفه ای تر عمل کند و از بکارگیری افراد غیر متخصص و سفارشی در این حوزه بپرهیزیم.
تعرفه عوارض باید توجیه اقتصادی داشته باشد
نایب رییس شورای اسلامی شهر همدان هم با بیان اینکه در حوزه مسکن باید منطق اقتصادی حاکم باشد، گفت: با توجه به شرایط موجود منابع از حوزه مسکن خارج می شود و در این شرایط باید تلاش کرد در تعرفه عوارض و تمامی نهاده های ساختمانی در این زمینه توجیه اقتصادی داشته باشد.
علی رضایی با اشاره به اینکه متاسفانه با تورم است که انبوه سازان متضرر نمی شوند، افزود: نهاده ها اگر با سوبسید ارائه نشود همه دچار ضرر می شوند بر این اساس سیاست گذاران باید دقت داشته باشند.
رضایی با تاکید بر اینکه تمامی کارکنان شهرداری نیاز به آموزش های تخصصی دارند، اضافه کرد: این تصمیم سازی باید مبتنی بر دانش روز باشد چرا که باعث ارتقاء بهره وری می شود.
وی آموزش نیروهای شهرداری را نوعی سرمایهگذاری دانست و اظهار داشت: با آموزشهای مستمر توان علمی مدیران افزایش می یابد.
نایب رییس شورای اسلامی شهر همدان تاکید کرد: در رفع مشکلات صدور پروانه ساختمانی نیاز است مسولین استان از جمله مدیریت ارشد، نمایندگان مجلس، شورای شهر، شهرداری و نظام مهندسی جلسه داشته باشند و با هماهنگی زمان طولانی صدور پروانه را کاهش دهند.
چرتکه ها در شهرداری بر مبنای دلالی است
رییس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان هم با تاکید بر اینکه باید بتوانیم تسهیلگری در همه امور شکل گیرد، گفت: تغییرات بسیار زیادی در شهرداری اتفاق افتاده که خود این عامل بوجود آمدن مشکلات شده است.
علی اکبر نظری با اشاره به اینکه حدود سه سال است که در حوزه آموزش شهروندی و کارمندان شهرداری به بیراهه می رود، اضافه کرد: متاسفانه چرتکه ها در شهرداری بر مبنای دلالی است و در بسیاری اوقات براساس دیدگاه شخصی موارد دیده میشود.
نظری اظهار داشت: به دلیل اینکه عدم توجه به قوانین حوزه بافت فرسوده برای شهرداری مشکل ساز شده است، چرا که اگر در زمینه انبوه سازان موارد را تسهیل کنیم بسیاری از مشکلات حوزه مسکن حل میشود.
وی با بیان اینکه همدان شهری است که درآمدهای پایداری ندارد و با مشکلات بیکاری و اشتغال مواجه است، گفت: لازم است تدابیری اندیشیده شود و در تعرفه عوارض موارد را در نظر بگیریم.
مشکل اصلی انجمن انبوه سازان در نظام مهندسی است
رییس انجمن انبوهسازان استان همدان در این جلسه ضمن تشکر از همراهی و تعامل شورای شهر با این انجمن گفت: با توجه به اینکه انبوه سازان بیشترین مشتریان شهرداری هستند براین اساس باید روند خدمات و اخذ پروانه تسهیل شود که این موضوع از سال جاری تسهیل شده و مشکل کنونی ما در حوزه سازمان نظام مهندسی است.
محمدصادق پارسامهر با اشاره به رکود حاکم بر بازار مسکن اضافه کرد: به همین دلیل تعداد پروانه ها تقریبا به یک سوم کاهش یافته و بروکراسی اداری نیز مزید بر علت شده است.
وی یکی از راهکارهای حل مشکل انبوه سازان و افزایش درآمد شهرداریها را توجه به تعرفه عوارض برشمرد و افزود: تعیین تعرفهها باید به گونهاي باشد که تشویش انبوه سازان را به دنبال داشته باشد.
وی اظهار داشت: می توان در دفترچه عوارض؛ برای افرادی که آیتم هایی که در قانون اجباری بر آن ها نیست از جمله ایجاد موارد رفاهی در ساختمانها؛ تشویق و تخفیف عوارض را در نظر گرفت.
مشاور هیات مدیره انجمن انبوه سازان همدان هم به مشکل روند اخذ پروانه ساختمانی اشاره کرد و گفت: در بعضی مناطق ماهها برای صدور کروکی مشکل داریم و برای کوچکترین موضوع کار را معطل می کنند.
آرش جواهری با بیان اینکه زمان بر بودن اخذ پروانه مشکل ساز شده است، افزود: مشکل اصلی انجمن انبوه سازان در نظام مهندسی است، که در این زمینه می طلبد حاکمیت وارد شود و تسهیلگری صورت پذیرد هر روز هم شرایط بدتر می شود. انبوه سازان کرامت می خواهند.
جواهری همچنین با اشاره به اینکه نفرات کنترل برای صدور پروانه ساختمانی کم است، اضافه کرد: وحدت رویه در مناطق چهارگانه شهرداری وجود ندارد و اعضای شورا به عنوان نهاد ناظر باید در مناطق نظارت داشته باشند و مشکلات مردم را از نزدیک رصد کنند.
وی اظهار داشت: در راستای تسهیلگری و خدمات دهی بهتر تعامل بین بخشی نظام مهندسی و مدیریت شهری لازم است.گ
وی ضمن تشکر از حمید بادامینجات رییس کمیسیون سرمایه گذاری و گردشگری شورای شهر همدان به دلیل اشرافیت بر تمامی موارد و تخصصی دیدن مباحث گفت: لازم است نیروهای دوستان شهرداری در حوزه صدور پروانه آموزش لازم را ببینند و بر قوانین بالادستی اشرافیت داشته باشند