ایرنا نوشت: ریاست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل در ماه جاری میلادی (نوامبر ۲۰۲۴) به انگلیس یکی از پنج عضو دائم و دارای حق وتوی این شورا رسید.
شورای امنیت سازمان ملل ۱۵ عضو دارد که ۵ عضو آن یعنی آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین دائمی و ۱۰ عضو دیگر غیر دائمی هستند و ریاست شورای امنیت دوره ای و طول مدت آن، یک ماه است و رئیس هیات نمایندگی هر کشور به عنوان رئیس شورای امنیت سازمان ملل شناخته میشود.
ریاست دوره ای شورای امنیت در ماه جاری میلادی نوامبر در حالی به انگلیس بعنوان یکی از اعضای دائم این شورا رسیده است که جنگ های غزه، لبنان، اوکراین و سودان همچنان ادامه دارد.
جنگ غزه از سوی رژیم اسرائیل در حالی ادامه دارد که انگلیس همسو با آمریکا از ابتدای این جنگ از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ از این رژیم حمایت کرده است. ایالات متحده آمریکا و همپیمانانش در شورای امنیت سازمان ملل نه تنها مانع جنگ طلبی این رژیم نشده اند و از صدور هرگونه قطعنامه الزام آور برای توقف این جنگ خانمانسوز جلوگیری کرده اند، بلکه با حمایت از آن، منجر به گسترش این جنگ شده از جمله به لبنان شده اند.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت غزه، از آغاز حملات رژیم اشغالگر قدس به نوار غزه در هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، ۴۳ هزار و ۲۵۹ فلسطینی، شهید و ۱۰۱ هزار و ۸۲۷ فلسطینی دیگر زخمی شده اند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد ۱۵ عضو دارد که پنج عضو دائم شورای امنیت شامل روسیه، چین، آمریکا، انگلیس و فرانسه می شوند که دارای حق وتو در این شورا هستند. وظیفه اصلی این شورا حفظ صلح و امنیت بینالملل است که با یکجانبهگرایی برخی از این اعضا، از ماموریت اصلی خود دور شده و در موارد متعددی از جمله جنگ غزه ناکارآمد بوده است.
۱۰ عضو غیر دائم شورای امنیت را نیز مجمع عمومی سازمان ملل متحد با توجه به مشارکت اعضای این سازمان در حفظ صلح و امنیت بین الملل و دیگر اهداف سازمان و همچنین بر مبنای توزیع عادلانه جغرافیایی انتخاب می کند.
مقاومت فلسطین به رهبری حماس در سپیدهدم هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) عملیات غافلگیرکننده منحصربهفردی را با حمله به شهرکهای صهیونیستنشین در نزدیکی غزه آغاز کرد و ضمن تصرف پایگاههای ارتش اسرائیل، دهها صهیونیست را به اسارت گرفت.
پس از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» توسط مقاومت فلسطین در هفتم اکتبر، مقامات رژیم صهیونیستی در همان روز و به گمان اینکه میتوانند طی چند روز، گروههای مقاومت را نابود کنند و در نتیجه، غزه را تحت تصرف خود درآورند، اقدام به آغاز حملات هوایی شدید به مناطق مختلف این باریکه کردند.
طی این مدت ۷۰ درصد از منازل و زیرساختهای نوار غزه در این جنگ به شدت تخریب شد و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بیسابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید میکند اما با وجود همه این جنایتها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرده است که پس از ۳۹۲ روز جنگ، هنوز نتوانسته به اهداف خود یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه برسد.