به گزارش همدان پرس؛ بعد از پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا و به خصوص طی هفتههای اخیر، اخبار گوناگونی در رسانههای مختلف مبنی بر تمایل آمریکا به مذاکره با ایران منتشر شده است.
اولین شایعات در این باره در تاریخ ۲۵ آبان ماه، توسط فرناز فصیحی (روزنامهنگار ) در نیویورک تایمز منتشر شد و این خبرنگار ایرانیالاصل مدعی دیدارِ نماینده ایران در سازمان ملل با ایلان ماسک به عنوان نماینده ترامپ شد، حتی کار تا جایی پیش رفت که محتویات این دیدار هم سازنده توصیف شد. البته دو طرف ماجرا بعد از چند روز این دیدار را به نوعی تکذیب کردند.
بعد از این تاریخ، روایتهای مختلفی از رد و بدل شدن پیام میان ایران و آمریکا منتشر شده است:
در روز چهارم دی ماه خبرگزاری ایسنا به نقل از یک خبرگزاری ژاپنی نوشت: «یک منبع مطلع مدعی شد دولت ایران در حال بررسی میانجیگری ژاپن در مذاکرات پشت پرده با دولت بعدی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا درباره موضوع هستهای است. خبرگزاری کیودو با انتشار این مطلب گزارش داد: دولت قبلی ترامپ رویکرد سختگیرانهای نسبت به موضوع برنامه هستهای ایران داشت که موجب افزایش تنشها در روابط ایران و آمریکا شد. ژاپن کشور دوست ایران محسوب میشود و در صورت میانجیگری، انتظار میرود در کاهش تنشها میان آمریکا و ایران درباره برنامه هستهای آن و موضوع تحریمها ایفای نقش کند.»
در همین راستا روز گذشته سایت انتخاب به نقل از بغداد الیوم نوشت: «یک منبع سیاسی ایرانی شامگاه دوشنبه (۳۰ دسامبر ۲۰۲۴) فاش کرد که رئیسجمهور مسعود پزشکیان پس از دیدار با وزیر امور خارجه عمان، که پیام مهمی از سلطان هیثم بن طارق را به او تحویل داده بود، با مقامات کشور دیدار کرده است. این منبع در گفتوگو با "بغداد الیوم" اظهار داشت که احتمالاً پیام دریافتی از مسقط اهمیت زیادی داشته و به مذاکرات هستهای با ایالات متحده مربوط میشود. این منبع جزئیات و محتوای پیام را فاش نکرد اما افزود: "به نظر میرسد این پیام بسیار مهم باشد و به مذاکرات هستهای آتی با ایالات متحده مرتبط باشد."»
در حالی ترامپ و تیم همراهش قبل از ورود به کاخ سفید و به دست گرفتن قدرت، تصمیمی برای مذاکره رسمی با کشوری را ندارند تا با قدرت ریاست جمهوری آمریکا وارد مذاکرات شوند و سه کشور اروپایی هم ایران را تهدید به فعال سازی مکانیسم ماشه کردهاند، به نظر میرسد این شایعات که اغلب آن از طریق رسانههای عراقی و لبنانی و آن هم با منبع آگاه ایرانی منتشر شده، به نوعی خبردرمانی برای آرام گرفتن بازار پرالتهاب اقتصاد ایران بعد از پیروزی ترامپ است که باعث شده نرخ دلار به بالای 80 هزار تومان برسد و در حالی که مردم انتظار واکنش مثبت از مسئولان را دارند، با بیعملی دولت پزشکیان، گمان میرود برخی به استقبال تقابل با ترامپ رفته باشد.