به گزارش همدان پرس؛ رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: هر چند فست فودها یکی از محبوب ترین گزینه های غذایی در دنیای امروز هستند اما با وجود طعم لذیذ و دسترسی آسان به آنها، می تواند مصرف مکرر این قبیل غذاها تاثیرات منفی و جدی بر روی سلامت افراد بگذارد.
آرزو کاوه ئی در گفت وگویی اظهار کرد: هر چند فست فودها یکی از محبوب ترین گزینه های غذایی در دنیای امروز هستند اما با وجود طعم لذیذ و دسترسی آسان به آنها، می تواند مصرف مکرر این قبیل غذاها تاثیرات منفی و جدی بر روی سلامت افراد بگذارد.
وی افزود: یکی از بیشترین اثرات استفاده زیاد از فست فودها افزایش وزن و چاقی است که خود پیش زمینه ابتلا به بسیاری از بیماری هاست، یعنی به دلیل وجود چربی های مضر، فرد با دریافت کالری بالا و مواد غذایی کم در معرض چاقی و اضافه وزن قرار می گیرد.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: افزایش وزن و چاقی می تواند منجر به بروز بیماری های قلبی، دیابت نوع ۲ و برخی از انواع سرطان ها شود.
کاوه ای گفت: فست فودها بیشتر دارای چربی های اشباع و اسیدهای چرب ترانس هستند و نمک و شکر بالایی دارند و یافته ها و تحقیقات علمی نشان داده مصرف زیاد آنها در بلند مدت می تواند باعث کلسترول و فشار خون شود و در نهایت خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد.
دیابت و بیماری قلبی ارمغان فست فودخوری
وی با بیان اینکه علاوه بر بیماری های قلبی و عروقی ابتلا به دیابت نوع ۲ از دیگر آثار مصرف فست فود ها است، اضافه کرد: مصرف مکرر غذاهای فرآوری شده می تواند به افزایش مقاومت انسولین منجر شود که این وضعیت خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می دهد.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: همچنین قندهای اضافی موجود در این نوع غذا ها و به طور معمول سایر چیزهایی که با این نوع غذاها استفاده می شود از جمله نوشابه می تواند در بالا رفتن قند خون و ابتلای فرد به دیابت موثر باشد.
کاوه ئی، مشکلات گوارشی را از دیگر آثار منفی مصرف فست فودها دانست و توضیح داد: با توجه به اینکه این نوع غذاها فیبر کافی ندارند موجب بروز آسیب به دستگاه گوارش می شود.
وی بیان کرد: فیبر دارای ترکیبی است که سلامت دستگاه گوارش را تامین و مانع از یبوست یا سایر اختلات گوارشی می شود و از طرف دیگر چربی های اشباع موجود در فست فود ها و مواد افزودنی باعث التهاب و بروز مشکلات برای معده می شود.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: از نظر روانی نیز ثابت شده که مصرف بیش از حد فست فودها می تواند بر روی سلامت روانی افراد نیز تاثیر منفی بگذارد.
کاوه ئی ادامه داد: افرادی که مکرر فست فود مصرف می کنند بیشتر در معرض افسردگی و اضطراب قرار می گیرند و این می تواند به دلیل تاثیرات منفی باشد که بعضی از مواد موجود در این فست فود ها بر روی مغز می گذارد و همینطور تغییرات شیمیایی که در بدن ایجاد می کند.
وی مشکلات پوستی را از دیگر عواقب مصرف فست فودها برشمرد و اظهار کرد: رژیم غذایی که زیاد در آن غذاهای "زود آماده شو" استفاده شود می تواند مشکلات پوستی مثل آکنه و التهاب ایجاد کند.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: به دلیل اینکه چربی های ناسالم موجود در اینها و شکر باعث افزایش چربی در پوست و در نتیجه بروز مشکلات پوستی می شود.
کاوه ئی تاکید کرد: آثار منفی فست فودها بر روی سلامت زیاد است و باید سعی کنیم این نوع غذا ها را محدود کرده و به جای آن تغذیه سالم و متعادل داشته باشیم.
وی گفت: انتخاب غذاهای تازه و طبیعی می تواند به سلامت جسم و روان ما کمک و از بروز بیماری های مزمن جلوگیری کند و در نهایت آگاهی از عواقب مصرف فست فود ما را در آگاهی در انتخاب مواد غذایی کمک می کند.