به گزارش همدان پرس؛ نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در کمیته برنامهریزی شهرستان همدان از برگشت طرح جامع شهر همدان خبر داده و گفته؛ طرح جامع بدون توجه به نیازهای مسکن و نهضت ملی تهیه شده بود که با مکاتباتی که با وزیر راهوشهرسازی داشتیم این طرح برای بررسی بیشتر به همدان برگشت داده شد.
عباس صوفی معتقد است؛ کمربندی شهر همدان یکی از مشکلات شهر است که در طرح جامع دیده نشده بود و اثری از رینگ چهارم در این طرح نبود.
داوود احمدی دانش پژوه معماری و مدرس دانشگاه در گفتگویی درباره بازگشت طرح جامع شهری و ابهامات آن گفت: برای اجرای طرح جامع که مخالفان و موافقانی دارد کمبود زمین در همدان مشهود است که با الحاق باید کمبودها جبران شود.
احمدی با بیان اینکه الحاق زمین در همدان هم رهاورد دارد هم تبعات اظهار کرد: شهرهای شمالی که توریستیترین شهرها هستند به عنوان مثال شهری که 308 هزار نفر جمعیت دارد، آیا مسئولان شهری نمیتوانند الحاق داشته باشند تا آن را توسعه دهند.
این دانش پژوه معماری ادامه داد: اجماع نظر معماران و جامعه شناسان در الحاق زمین بسیار مهم است، اگر جمعیت شهری رو به افزایش است با در نظر گرفتن این شاخص میزان افزایش عددی هکتار را باید اعلام کنند.
این مدرس دانشگاه با تاکید بر اینکه الحاق زمین باید متناسب بوده تا نیاز شهر را برطرف کند، گفت: همدان در گذشته مشکل کم آبی نداشت اما امروز تامین آب هم از موضوعات مورد توجه در اجرای طرح جامع است.
وی با بیان اینکه طرح جامع شهری قطعا نیازمند کنترل تبعات اجتماعی است، افزود: تهران چندین منطقه دارد هر برنامهای در تهران برگزار میشود به نام آن منطقه است. در کرمانشاه الحاق انجام شد و چندین مکان به شهر تبدیل شدند چه اتفاقی افتاد؟ آن را چه کسی کنترل کرد؟
این مدرس دانشگاه خطاب به مسئولین گفت: همدان 529 هزارنفر جمعیت دارد که در طرح آمایش سرزمین جمعیت همدان بیشتر بود اما امروز که جمعیت نزولی شده چه باید کرد؟ استان یزد نیز الحاق داشت. شهر گسترده شد خیابانها عریض و هزینه شهر بالا رفت. همانطور که در همدان تراکم فروشی تبعات داشت.
وی با اشاره به اینکه در شهرک فرهنگیان هم ظرفیت را 6 برابر کردند که تبعاتی را به دنبال داشت، بیان کرد: الحاق تنها چاره نیست الحاق باید متناسب بوده و فراتر از ظرفیت نباشد اما گاها برای توسعه نیاز به الحاق است.
احمدی ادامه داد: طبق سیاستها بعد از انقلاب شهرهای جنوبی را توسعه دادند جمعیت امیدیه خوزستان از 5 هزار نفر به 200 هزار نفر رسید و آن زمان عسلویه خالی از سکنه بود.
احمدی با تاکید بر اینکه در اجرای طرح جامع اگر از روانشناسان و جامعه شناسان نظری نخواهند جفا به شهر همدان است، افزود: بدون اجماع طرح به درستی به نتیجه نمیرسد چرا که در شهرسازی علاوه بر مسائل شهری، مباحث روانی و اجتماعی آن نیز باید مورد بازنگری قرار گیرد.