با حضور استاندار همدان؛
پژوهشگاه سلامت ابن سینا افتتاح شد
پژوهشگاه سلامت ابنسینا با حضور استاندار همدان، معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار، رئیس و اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان افتتاح شد.
به گزارش همدان پرس؛ حمید ملانوری شمسی در آئین افتتاح پژوهشگاه سلامت ابنسینا، با تأکید بر اهمیت سلامت در جامعه اظهار داشت: سلامت مهمترین نیاز جامعه است و تا زمانی که انسانها از دست دادن آن را تجربه نکنند، به ارزش واقعی آن پی نخواهند برد.
وی با بیان اینکه پیشگیری، آگاهیبخشی و اقدامات بهداشتی از اولویتهای اصلی در جلوگیری از ابتلای افراد به بیماریها است اذعان کرد: مراکز علمی و دانشگاهی، بهعنوان پایگاههای دانش و تفکر، تأثیر عمیقی بر افراد جامعه دارند و حضور در این فضاها نگرش و رفتار انسانها را تغییر میدهد.
استاندار همدان با اشاره به اهمیت نقش مراکز پژوهشی گفت: این مراکز باید پایگاههای واقعی علمی باشند که امکان توسعه علم و خدمت به جامعه را فراهم کنند، پس از پیشگیری، درمان بهعنوان مرحله دوم مطرح میشود که باید با دسترسی آسان، هزینههای مقرونبهصرفه و اعتمادسازی میان مردم و نظام بهداشت و درمان همراه باشد.
ملانوری شمسی با بیان اینکه سلامت جامعه وابسته به سرمایه اجتماعی است،تصربح کرد:این سرمایه از طریق اعتماد و ارتباط متقابل مردم و سیستم بهداشت و درمان تقویت میشود،همچنین، نشاط اجتماعی عامل مهمی در کاهش آسیبهای اجتماعی است و جامعهای که فضای شادی و امید داشته باشد، افراد کمتری در معرض آسیب قرار میگیرند.
وی با اشاره به ارتباط متقابل سلامت با دیگر مسائل اجتماعی و اقتصادی اظهار کرد: سلامت، آموزش، امنیت و معیشت به یکدیگر وابستهاند و باید بهطور جامع بررسی شوند. کاهش سطح امید و اعتماد یکی از بزرگترین مشکلات امروز جامعه است که حل آن نیازمند برنامهریزی علمی و همکاری همهجانبه است.
استاندار همدان در ادامه تأکید کرد: جوانان، دانشجویان و نخبگان باید مورد حمایت جدی قرار گیرند، این حمایت میتواند به اشتغال، رشد اقتصادی و تقویت باورهای ملی منجر شود. همچنین، دانشگاهها باید ارتباط مؤثری با مسائل جامعه داشته باشند تا به حل مشکلات و توسعه اقتصادی و اجتماعی کمک کنند.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیتهای علمی و تحقیقاتی استان باید در تدوین برنامههای توسعهای بهکار گرفته شوند. افتتاح پژوهشگاه سلامت ابنسینا گامی مؤثر در مسیر پیشرفت علمی و خدمت به جامعه است. تدوین نقشه جامع تحول استان، مبتنی بر برنامهریزی علمی و مشارکت جمعی، میتواند به حل مشکلات و پیشرفت همدان در تمامی جنبههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کمک کند
دکتر بهروز کارخانه ای سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز، با بیان اهمیت این مرکز، گفت: این مرکز قلب درمان وپژوهش استان بوده و امید است با کمک این پژوهشگاه بتوانیم نقشی کلیدی در ارتقای کیفیت درمان و پژوهش استان ایفا کنیم .
وی با بیان اینکه سرطانها تنها یک بیماری جسمی نیستند؛ بلکه تعریفی معنوی نیز دارند،خاطر نشان کرد: این پژوهشکده میتواند به ما کمک کند تا علاوه بر بهبود وضعیت جسمی بیماران، به جنبههای روانی و اجتماعی این بیماری نیز توجه ویژهای داشته باشیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان همچنین ابراز امیدواری کرد : این مرکز بتواند چالشهای موجود در حوزه درمان سرطان را کاهش دهد و گامهای بلندی در مسیر تحقیقات علمی بردارد.
دکتر کارخانه ای افزود: با بهرهگیری از توانمندیهای این پژوهشکده و تلاش متخصصان، امیدواریم راهحلهایی مؤثر برای مشکلات حوزه درمان علی خصوص بیماری های لاعلاج به خصوص سرطان ارائه دهیم و شاهد پیشرفت چشمگیری در خدمات درمانی استان باشیم.
وی با بیان اینکه این پژوهشکده با برخورداری از تجهیزات مدرن و تیمی از پژوهشگران و پزشکان برجسته، قرار است بستری مناسب برای انجام تحقیقات پیشرفته در حوزه سرطان و ارائه روشهای درمانی نوین باشد،اذعان کرد:حضور چنین مرکزی در استان همدان میتواند علاوه بر کاهش دغدغههای بیماران و خانوادههای آنان، فرصتی بینظیر برای دانشجویان و پژوهشگران حوزه پزشکی باشد.
17 آذر 1403 ساعت 10:53:35 | کد : 205