کارشناس برنامه اچآیوی دانشگاه علومپزشکی همدان تاکید کرد:
ضرورت انجام سالانه تست اچ ای وی توسط عموم مردم
کارشناس برنامه اچآیوی (ایدز) معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: تمام افراد جامعه حداقل یکبار در سال تست اچآیوی بدهند و گروههای پرخطر از جمله افرادی که رفتارهای پرخطر دارند، هر سه ماه یکبار اقدام به انجام این تست کنند.
به گزارش همدان پرس؛ محمد میرزائی بیان کرد: طرح ملی "من تست اچآیوی میدهم" از تاریخ ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر در همدان و سراسر کشور آغاز شده است.
وی با بیان اینکه این طرح باهدف آگاهیبخشی عمومی درباره ویروس اچآیوی و ارائه خدمات رایگان و محرمانه تست اجرا میشود، مطرح کرد: هماکنون ۳۲ مرکز در استان همدان فعال هستند که خدمات تشخیصی اچآیوی را بهصورت رایگان در اختیار مردم قرار میدهند.
کارشناس برنامه اچآیوی (ایدز) معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه به ارائه آمارهای مرتبط با انجام تستهای اچآیوی در استان پرداخت و گفت: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲، تعداد ۷,۹۱۳ تست اچآیوی از مادران باردار در استان انجام شده است که خوشبختانه هیچ مورد مثبتی در میان آنها شناسایی نشد.
میرزائی عنوان کرد: همچنین طی همین مدت، ۹,۵۱۴ تست از دیگر افراد و مراجعان به مراکز انجام شده که منجر به شناسایی ۱۵ مورد جدید ابتلا به اچآیوی گردید.
وی افزود: با تلاشهای انجامشده، تاکنون ۴۰۰ بیمار اچآیوی مثبت در سطح استان ثبت شدهاند، از این تعداد، بیش از ۸۰ درصد تحت مراقبتهای درمانی قرار دارند و ۹۵ درصد آنها داروهای ضروری خود را دریافت میکنند.
کارشناس برنامه اچآیوی (ایدز) معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اهمیت پیشگیری، اذعان کرد: رابطه جنسی، استفاده مشترک از سرنگ آلوده و مایعات بدن مانند خون شایعترین راه انتقال ویروس hiv هستند.
میرزائی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از راههای مهم انتشار ایدز تماس با خونآلوده از طریق سوزنها، سرنگها یا سایر لوازم دارویی آلوده است، ویروس HIV میتواند از طریق تبادل انواع مایعات بدن از فرد آلوده؛ مانند خون، شیر مادر، مایع منی و ترشحات واژن منتقل شود؛HIV همچنین در دوران بارداری و زایمان از مادر به فرزندش منتقل میشود
به گفته وی، یکی از موفقیتهای مهم در حوزه پیشگیری، تولد ۱۹ نوزاد اچآیوی منفی از پدران و مادران مبتلا در استان است. این موفقیت حاصل درمان بهموقع و استفاده از داروهای مؤثر در دوران بارداری و زایمان بوده است.
کارشناس برنامه اچآیوی (ایدز) معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ابراز کرد: ویروس اچآیوی در صورت عدم درمان به مرحله پیشرفته بیماری یعنی "ایدز" میرسد که میتواند بسیار خطرناک باشد، اما با درمان بهموقع و مصرف دارو، میتوان از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد و بیماران را در شرایط زندگی عادی نگه داشت.
میرزائی توصیه کرد: تمام افراد جامعه حداقل یکبار در سال تست اچآیوی بدهند و گروههای پرخطر از جمله افرادی که رفتارهای پرخطر دارند، هر سه ماه یکبار اقدام به انجام این تست کنند.
14 آذر 1403 ساعت 12:54:14 | کد : 183