پايگاه خبری همدان پرس، نخستين رسانه آنلاین استان همدان در عرصه اطلاع رسانی
 
 درباره ما | تماس با ما | تعرفه آگهی | شناسنامه | پیوندها | خبرنامه | آرشیو | نظرسنجی | ارسال مطالب | RSS
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | شهر و شورا
کد مطلب:  193تاریخ انتشار:  23 بهمن 1396 - 11:9
نسخه چاپی
ارسال به دوستان

 ازدواج سفید یا هم‌باشی سیاه!

این روزها و با فراگیر شدن شبکه‌های مجازی، ارتباطات دختران و پسران نیز بیشتر رنگ مجازی به خود گرفته است؛ برخی از آنها از این ارتباط به دنبال انتخاب شریک زندگی هستند که باید مراقب بود این انتخاب کورکورانه نباشد.
به گزارش همدان پرس؛ این روزها و با فراگیر شدن شبکه‌های مجازی، ارتباطات دختران و پسران نیز بیشتر رنگ مجازی به خود گرفته است؛ برخی از آنها از این ارتباط به دنبال انتخاب شریک زندگی هستند که باید مراقب بود این انتخاب کورکورانه نباشد.

امروزه دنیای ارتباطات دیگر محدود و محصور به مکان و زمان نیست و افراد در هر ساعت از شبانه‌روز می‌توانند به کانال و گروه‌هایی دسترسی یابند، برخی آرزوهای خود را از رهگذر این ارتباطات دنبال می‌کنند، آرزوهایی که شاید انتهای آن جز سراب چیزی نباشد.

بر همین اساس یکی از مشاوران و روانشناسان همدان که تاکنون پرونده‌های زیادی با مضمون فضای مجازی داشته است، در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: موضوع ارتباط‌گیری دختران و پسران در فضای مجازی با عناوین مختلفی همراه است که یکی از آنها به ازدواج مربوط می‌شود.

جمشید قاسمی تصریح کرد: با وجود اینکه می‌توان از فضای مجازی به نحو احسن استفاده کرد، اما هستند کسانی که از این فضا سوء استفاده می‌کنند زیرا دنیای ارتباطات دیگر مثل گذشته نیست و همه متخصصان به این باور رسیده‌اند زمان تولید یک خبر تا انتشار آن در گستره جهان، تنها چند ثانیه است.

وی با بیان اینکه امروزه فضای مجازی تبدیل به یک دهکده جهانی شده که همه صدای هم را شنیده و رفتار هم را می‌بینند، گفت: اکنون شبکه‌های مجازی، فضایی را فراهم کرده که همه به هم نزدیک هستند باید گفت امروز عصر گستردگی ارتباطات مجازی و افسردگی ارتباطات واقعی است.

این مشاور خانه و خانواده یادآور شد: امروز به همان میزان که در فضای مجازی رشد می‌کنیم، متأسفانه به خاطر افراط و تفریط همواره ضربه می‌خوریم زیرا ارتباطات طبیعی و واقعی خود را نیز به علت توجه بیش از حد به فضای مجازی از دست می‌دهیم.

*کاهش ارتباط والدین و فرزندان به 17 دقیقه در سایه فضای مجازی

وی با اشاره به اینکه اکنون طبق برآورد کارشناسان ارتباط فرزندان با والدین به 17 دقیقه رسیده است، گفت: نوع ارتباطات امروز به شکلی است که مانع جدایی خانواده‌ها شده است زیرا اگر ارتباطات فضای مجازی زیاد باشد، ارتباطات طبیعی ما که باید به عنوان انسان‌هایی مورد تعامل باشد، تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

قاسمی ضمن تأکید بر اینکه در تبادل عاطفی فقط حضور جسمی مهم نیست بلکه باید حضور عاطفی نیز در کنار حضور جسمی باشد، افزود: وقتی انسان‌ها برای هم حرف می‌زنند فقط جسمیت موضوعیت ندارد، بلکه نگاه و توجه آنها اثرگذار است.

وی در ادامه با اشاره به ارتباط دختر و پسری که ممکن است منجر به شکل‌گیری کانون خانواده شود، افزود: نوع ارتباطی که در فضای مجازی شکل گیرد، تا حدی که بتوانند از یکدیگر شناخت کسب کرده و قرابت اخلاقی پیدا کنند، مشکلی ندارد، اما اینکه کلاً ارتباطات وارد فضای مجازی شود، درست نیست زیرا گاهی اوقات از یک ارتباط مجازی یک سال می‌گذرد اما هیچ یک تاکنون یکدیگر را ندیده و تمایلی هم برای دیدن ندارند.

این مشاور خانواده با تأکید بر اینکه ایراد کار مجازی این است که نباید آن را جایگزین دیدار واقعی کرد، افزود: باید فضای مجازی را فقط برای آشنایی داشت اما در ادامه به ارتباط به صورت طبیعی و واقعی ادامه یابد در حالی که همواره ما به این قضایا افراط و تفریط داریم و زیاده‌روی می‌کنیم.

*ازدواج با حربه بازی

وی با بیان اینکه باید تفاوتی بین کسی که می‌خواهد زندگی تشکیل دهد با کسی که می‌خواهد بازی کند، قائل شویم، تصریح کرد: هستند دختر و پسری که سه سال است با یکدیگر در فضای مجازی ارتباط دارند به قدری که دیگر چیزی برای ارائه ندارند اما هنوز هم زندگی مشترک را شروع نکرده‌اند و خود نیز می‌دانند به هم دروغ می‌گویند و این یک بازی است.

قاسمی یادآور شد: بسیاری از جوانان نیز معتقدند قرار نیست که با این ارتباطات باهم ازدواج کنیم، بلکه قرار است فقط با هم باشیم و اینجاست که بحث ازدواج‌های سفید پیش می‌‌آید، ازدواج‌های سفیدی که یکی از کارشناسان نام آن را عوض کرد و گفت نام این ارتباطات «همباشی سیاه» است.

وی با تأکید بر اینکه همه ازدواج‌ها به رنگ سفید و پاکی هستند، افزود: «همباشی سیاه» یعنی باهم بودن تاریک؛ معتقدیم پسر و دختری که ارتباط روحی، جسمی و جنسی در فضای مجازی دارند، در جایی ثبت نشده و کسی در جریان نیست بلکه خودشان قرار گذاشته‌اند که باهم و هم بازی هم باشند، در حالی که این خود را به تغافل زدن است.

این روانشناس و مشاور خانواده با طرح این سوال که چطور یک دختر از پسری که سه سال با او ارتباط مجازی دارد، انتظار خواستگاری دارد، افزود: این سوال را یک دختر خانم اینگونه پاسخ می‌دهد، «قبول دارم که او هیچ وقت به خواستگاری من نخواهد آمد» اما به او وابسته شده‌ام و ادامه می‌دهم.

وی با تأکید بر اینکه در مباحث عاطفی دختران بسیار آسیب‌پذیرتر هستند، گفت: مواردی از مراجعات بود که خود دخترخانم می‌گفت می‌دانم آن پسر در فضای مجازی از من سوء استفاده می‌کند، اما هر بار که به خودم قول می‌دهم او را کنار بگذارم مجدد دو ماه بعد مقاومتم می‌شکند و کم می‌آورم.

*نقش کمرنگ والدین در دوستی‌های مجازی

قاسمی با اشاره به اینکه برخی از افراد هم بازیگران قهاری بوده و کاملاً استادانه می‌دانند از کجا وارد شوند، افزود: با توجه به اینکه بانوان شرقی بسیار عاطفی و حساسی هستند، از طریق ارسال پیامک‌های عاطفی، دختران با احساس را وادار به پاسخ می‌کنند و وقتی آن خانم جواب داد، خواسته‌‎های خود را مطرح می‌کند.

وی اضافه کرد: اگر فضای مجازی کانونی برای آشنایی در مراحل ابتدایی باشد و پس از آشنایی مقدماتی، خانواده‌ها با آداب و رسوم سنتی و نظارت وارد عمل شوند، اشکالی ندارد در حالی که در کانال‌های همسریابی این اتفاق نمی‌افتد و بیشتر شبیه کارهایی است که کار غلط را توجیه کند.

این مشاور خانواده با طرح سوالاتی اظهار کرد: آیا در کانال‌ها فرمت حضور خانواده‌ها نیز هست؟ آیا مکان‌های دیدار دختر و پسر زیر نظر اماکن قانونی است؟ آیا سازوکارهای قانونی دختران و پسران برای شرکت در جلساتی مشخص شده است؟ این در حالی است که متأسفانه زیرساخت و سازوکار قانونی نیست.

وی تصریح کرد: اگر در کشور ما اماکن قانونی و مراکز مشاوره نیروی انتظامی و... گسترش یابد، هر لحظه که دختر و پسر تمایل به حضور داشته باشند، می‌توانند شرکت کنند هرچند خانواده‌ها نیز می‌توانند همراه آنها باشند.

قاسمی با اشاره به شکل‌گیری کانال‌ها و گروه‌های مجازی یادآور شد: با شکل‌گیری گروه‌های مختلف مجازی، عملاً حفره‌هایی در فضای مجازی باز شده برای آنهایی که می‌خواهند کاملاً پنهانی و خصوصی و به دور از چشم والدین و کنترل‌های قانونی و نظارت اجتماعی وارد شوند.

*وبگردی یا ولگردی عاطفی

وی اضافه کرد: شبکه‌های مجازی اکنون حیات خلوتی شده برای کسانی که هر جا دلشان می‎خواهد بروند، زیرا وقتی کسی کاری را در اماکن عمومی انجام دهد، دیگران ممکن است آن را نهی کنند اما در فضای مجازی اینگونه نیست و افراد هرجا بخواهند می‌تواند سرک بکشند و حتی حضور خدا را نیز نمی‌بینند.

این مشاور خانواده با بیان اینکه بنده گاهی وب‌گردی را با ولگردی عاطفی هم‌معنی می‌دانم، افزود: این هم معنی دانستن به این علت است که آنجا افراد کنترلی روی رفتار ندارند.

وی با تأکید بر اینکه ما جامعه‌ای دینمدار کاملاً با آداب و رسوم و سنت‌های مشخص هستیم، تصریح کرد: اگر دختری عکس‌های خصوصی خود را در فضای مجازی منتشر کند آیا این دختر آینده‌ای خواهد داشت؟

قاسمی با بیان اینکه ما در فرآیندی سریع و پرقدرت قرار گرفته‌ایم و بچه‌ها در برابر این امواج پرسرعت و سهمگین اصلاً آموزش ندیده‌اند، یادآور شد: اگر آموزش رسانه‌ای نباشد در برابر این امواج نوجوان نمی‌تواند دوام بیاورد.

وی با اشاره به اینکه امروزه در خانواده هریک از اعضای خانواده یک تلفن همراه در دست داشته و با وجود اینکه ساعت‌ها در کنار هم هستند و متوجه گذشت زمان نیستند، خاطرنشان کرد: خانمی می‌گوید «من موهایم را رنگ می‌کنم، لباسم را عوض می‌کنم، دکور خانه را تغییر می‌دهم، اما همسر و فرزندانم اینها را متوجه نمی‌شود» زیرا به طرز زیادی غرق فضای مجازی شده‌اند.

این مشاور خانواده با تأکید بر اینکه هیچ چیز نباید ارتباطات خانوادگی را دچار تزلزل کند، افزود: در احادیث متعددی هم نقل شده است که در کنار هم نشستن همسران و دست یکدیگر را گرفتن عبادت است و هیچ چیز جای این را نمی‌گیرد اما اکنون فضای مجازی چنین ارتباطاتی را کمرنگ کرده و فاصله افتاده است.

*ترکش‌های مجازی بر پیکره خانواده

وی یکی از آسیب‌های خانه و خانواده را دروغ‌های موجود در فضای مجازی دانست و گفت: گاهی در شبکه‌های اجتماعی خانم خود را به جای آقا و آقا خود را به جای خانم جا می‌زند و شخصیت‌پردازی کاذب اتفاق می‌افتد که پس از آشنایی متوجه می‌شوند که این ارتباط با واقعیت نمی‌خواند.

قاسمی یکی دیگر از آسیب‌های فضای مجازی را ارتباط گیری‌های خارج از عرف دانست و یادآور شد: جای سوال است کسی که زن دارد و یا کسی که شوهر دارد تا پاسی از شب با فرد دیگری چت می‌کند و گاهی پا را فراتر گذاشته و عکس‌هایی هم تبادل می‌کنند، این مسئله دیگر قابل دفاع نیست.

وی بنیان خانواده را به عنوان یک نهاد مقدس بسیار ارزشمند و تأثیرگذار دانست و گفت: اکنون با افراط و تفریط در استفاده از فضای مجازی، پایه‌های کانون خانواده در حال لرزش است که اگر بلرزد سقف خانه می‌ریزد و ما تلفات خواهیم داد، تلفات آن همین پرونده‌های طلاقی است که امروز با آن مواجه هستیم.

این روانشناس خانه و خانواده با اشاره به اینکه اکنون از هر 10 پرونده مراجعه‌کنندگان 30 درصد آن مرتبط با فضای مجازی است، تصریح کرد: شبکه‌های ماهواره‌ای طبق یک اصول تکرار، تلقین و تقلید را در برنامه‌های گنجانده‌اند که به مرور بر روی بنیان خانواده اثرگذار باشند به طوری که طبق مطالعات انجام شده، از 20 سریال فارسی‌زبان 16 مورد ارتباطات خارج از عرف را به خانواده‌ها ترویج می‌کنند.

وی با تأکید بر اینکه هر پدیده فناورانه‌ای که به جامهه ما خدمت می‌کند نمی‌توان گفت بد است بلکه باید افراط و تفریط نداشت، خاطرنشان کرد: فضای مجازی را به عنوان یک پدیده تأثیرگذار می‌دانم اما دیگر این فضا مجازی نیست و اثرات آن را در واقعیت می‌بینیم زیرا وقتی در یک ماه سه پرونده طلاق تلگرامی داریم، چطور می‌توان باور کرد این فضا، مجازی است؟

قاسمی با اشاره به اینکه فضای مجازی تفریحی وقتی وارد زندگی واقعی می‌شود، تبدیل به تصمیم‌گیری‌های غلط می‌شود، افزود: تأثیرگذارترین پدیده قرن حاضر، امپراتوری رسانه و فضای مجازی است.

*ضرورت ورود انقلاب اسلامی در فضای مجازی

وی در خصوص چگونگی استفاده از فضای مجازی در کشور چین اظهار کرد: در چین بچه‌ها بر اساس سن خود آی‌دی دارند و وقتی آی‌دی‌های خود را وارد می‌کنند، اطلاعات طبقه‌بندی شده متناسب با سن آنها در اختیار قرار می‌گیرد، آیا در کشور ما با این همه متخصص این کار دور از ذهن است؟

این روانشناس خانه و خانواده با اشاره به اینکه آسیب‌های فضای مجازی در آینده اثرگذارتر خواهد شد، گفت: اعتماد بیش از اندازه، عدم نظارت اجتماعی، عدم شناخت والدین، پایین بودن سواد رسانه‌ای اجتماعی و پایین آمدن توجه به مسائل دینی از جمله مواردی است که در فضای مجازی دیده می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه تقوای الهی باید وارد فضای مجازی شود، گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند در فضای مجازی باید انقلاب اسلامی راه بیاندازیم، باید به این موضوع توجه شود زیرا در فضای مجازی کنونی انقلاب اسلامی اتفاق نیفتاده است.

قاسمی در خصوص شکل‌گیری کانال‌ها و گروه‌های مجازی با دستورالعمل‌های مشخص و تعیین شده بیان کرد: وقتی مجاری قانونی و دستورالعمل‌های فضای مجازی را تعیین نکردیم، زیرساخت‌هایی که باید پاسخگوی این نیاز باشد یا تشکیل نشده و یا پایین است، در این صورت نیاز جامعه بالاست، طبیعتاً افرادی که سواستفاده‌گر هستند،  وارد عمل خواهند شد./فارس
ایمیل مستقیم:   info@hamedanpress.irشماره پیامک:   500023370000
  برچسب ها: همدان‌پرس

همدان‌پرس

, ازدواج‌سفید

ازدواج‌سفید

نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: 
نظر شما: 
*
ایمیل: 
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
*       
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | پیوندها | آرشیو | RSS
همدان پرس؛ رسانه آنلاین با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به همدان پرس است و باز نشر مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
info@hamedanpress.ir