پايگاه خبری همدان پرس، نخستين رسانه آنلاین استان همدان در عرصه اطلاع رسانی
 
 درباره ما | تماس با ما | تعرفه آگهی | شناسنامه | پیوندها | خبرنامه | آرشیو | نظرسنجی | ارسال مطالب | RSS
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | شهر و شورا
کد مطلب:  188تاریخ انتشار:  6 بهمن 1395 - 22:25
نسخه چاپی
ارسال به دوستان

 آسیب‌شناسی ایمنی مراکز تجاری و اداری همدان

صبح روز آخرین پنجشنبه دی‌ماه، همگان خبری را شنیدند که شاید باورش مشکل بود و هیچ کس دلش نمی‌خواست این فاجعه را بپذیرد.
به گزارش همدان پرس؛ هفت روز از صبحگاهی تلخ می‌گذرد...
حالا هفت روز است که جز تَلی از خاکستر، اثری از پلاسکوی پیر باقی نمانده است.

صبح روز آخرین پنجشنبه دی‌ماه، همگان خبری را شنیدند که شاید باورش مشکل بود و هیچ کس دلش نمی‌خواست این فاجعه را بپذیرد.

انگار قرار بود آتش‌نشانان در بی‌تدبیری برخی شهروندان و مسؤولان قربانی شعله‌های آتش و آوار پلاسکو شوند! حالا پیکر بی‌جان قهرمانان زیر سنگینی آوارها، پایان قصه‌ای پر غصه را رقم زده که معلوم نیست کی و کجای این کشور قرار است این قصه بار دیگر تکرار شود ...

تراژدی غمبار ساختمان پلاسکو حالا عبرتی است برای مراکز تجاری و اداری، بافت‌های فرسوده و بازار ناایمن همدان که سال‌ها است همه دم از ایمن‌سازی آن می‌زنند.

شاید حالا متولیان امر باید بدانند که پلاسکوی پیر هم پایانی دارد که سالیان سال است در سایه غفلت مسؤولان دست به کمر ایستاده‌اند و هر آن ممکن است حادثه‌ساز شوند.

بازار همدان از جمله نقاط ناایمن است که قرار گرفتن در بافت فرسوده، کوچه باریکه‌های مملو از جمعیت، مغازه‌های چند متری، انبارهای مملو از مواد خطرساز و البته در فضایی نامناسب به بحران‌آفرینی این بازارها افزوده است، هر چند قصه ناایمن بودن، به بازار سنتی همدان ختم نمی‌شود و حالا برخی مسؤولان از غیر ایمن بودن دیگر مراکز تجاری، ساختمان‌های اداری و دولتی خبر می‌دهند.

اما سؤال اینجاست که کی و کجا قرار است فکری به حال این فضاهای ناایمن شود؟!
آیا مسؤولان و شهروندان همدانی با صدای آوار پلاسکو از خواب غفلت بیدار شده‌اند؟!

***تعالی: قوانین، تکلیف را مشخص کرده است
فرماندار همدان در همین رابطه با اشاره به اینکه در بحث ایمن‌سازی اماکن تجاری و بازار، قوانین، تکلیف را مشخص کرده‌اند، گفت: حادثه ساختمان پلاسکو زنگ خطری بود برای ما تا بدانیم چه خلأهایی در این رابطه در شهر و استان ما وجود دارد.

علی تعالی افزود: با استفاده از این تجربه باید اشکالات اماکن تجاری و بازار قدیمی همدان را برطرف کنیم و در این مسیر از تمامی تجهیزات، عِدّه و عُدِّه خود استفاده نماییم.

وی با بیان اینکه فرمانداری در این رابطه نقش حمایتی، نظارتی و هماهنگی دارد، اظهار کرد: در رابطه با ایمن‌سازی این مکان‌ها قوانین، تکلیف را مشخص کرده‌اند و دستگاه‌های مربوط باید با عزم و اراده قانون را اجرایی کنند.
وی در خصوص وظیفه نظارتی شهرداری نیز گفت: در زمان ساخت یک مرکز تجاری، شهرداری باید موارد ایمنی را مورد توجه قرار دهد.

تعالی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در شرایطی که شهرداری قادر به تجهیز امکانات آتش‌نشانی نیست، تکلیف چیست، خاطرنشان کرد: در این رابطه جذب اعتبارات ملی از محل سازمان مرکزی بحران حائز اهمیت است و نمایندگان استان باید بتوانند در این خصوص نقش موثری داشته باشند.

***گردان: تجهیزات آتش‌نشانی در رابطه با بلندمرتبه‌سازی صورت گرفته کافی نیست
رئیس کمیسیون خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک محیط زیست و بهداشت شورای اسلامی شهر همدان گفت: با درایت و اقدامات مفید متولیان آتش‌نشانی شهر همدان طی چند سال اخیر، سازمان آتش‌نشانی همدان یکی از مراکز آتش‌نشانی بسیار قوی در سطح کشور است.

کامران گردان با اذعان به اینکه هم‌اکنون تجهیزات سازمان آتش‌نشانی همدان تقریباً به‌روز است، افزود: ما احساس خطر برای ساختمان‌های سطح شهر نداریم و با توجه به اطلاعات جمع‌آوری شده، زمان رسیدن به محل حادثه توسط نیروهای عملیاتی بسیار کاهش یافته؛ به طوری که این زمان هم‌اکنون به 5 دقیقه رسیده است.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه اگر چه بخشی از تجهیزات سازمان آتش‌نشانی به‌روز است اما کاستی‌هایی نیز در این رابطه وجود دارد، عنوان کرد: با توجه به بلندمرتبه‌سازی‌های صورت گرفته طی سال‌های اخیر، در خصوص اطفای حریق، تجهیزات سازمان آتش‌نشانی تا حدودی اجازه مهار آتش را می‌دهد و در ساختمان‌های 53 متر و 54 متر به بالا با مشکلاتی مواجه هستیم.

گردان با اعلام اینکه تجهیز آتش‌نشانی در اولویت کاری مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر است، خاطرنشان کرد: در همین رابطه مصوباتی از سوی شورای اسلامی شهر داشتیم که متأسفانه به علت اینکه شهرداری نتوانست بودجه مورد نیاز را محقق کند، خریداری تجهیزات مورد نیاز امکان‌پذیر نشد.

وی توضیح داد: در مهرماه سال جاری نیز مصوبه‌هایی در این خصوص داشتیم که شهرداری همدان به دلیل اینکه سازمان شهرداری‌های کشور سهم 50 درصدی خود در خرید تجهیزات را پرداخت نکرد نتوانست مصوبه مذکور را تحقق بخشد.

رئیس کمیسیون خدمات شهری همچنین بیان کرد: خریداری خودروی مورد نیاز، نیازمند صرف 7 میلیارد تومان بودجه است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه جلوگیری از حوادث در ساختمان‌های تجاری و مسکونی نیازمند رعایت یکسری ضوابط است، گفت: خوشبختانه در بحث ساختمان‌های مسکونی، از آنجا که مالک نیازمند دریافت پایان کار از شهرداری است، تأییدیه‌های فنی از سوی سازمان آتش‌نشانی صادر می‌شود اما در خصوص اماکن تجاری با مشکلاتی مواجه هستیم.

وی تصریح کرد: متأسفانه اصناف توجهی به اخذ تأییدیه‌های منفی ندارند و یا حتی در سال‌های اخیر، شاهد کاهش دریافت این نوع تأییدیه‌ها از سوی صنوف بوده‌ایم.

وی با بیان اینکه اتاق اصناف به عنوان نهادی که در ارتباط مستقیم با صنوف است می‌تواند اثرگذار باشد، اظهار کرد: این مجموعه می‌تواند اصناف و به ویژه صنوفی که در بافت‌های فرسوده قرار گرفته‌اند را ملزم به دریافت تأییدیه فنی از سوی شهرداری و آتش‌نشانی نماید.

وی با ارائه این توضیح که البته در مراکز تجاری جدید التاسیس هنگام دریافت نقشه پروانه، سعی می‌شود اصول فنی نیز یادآوری شود، بیان کرد: مابقی اصناف قدیمی‌تر نیز باید هنگام مراجعه به مراکز مذکور برای تمدید جواز کسب، ملزم به دریافت تاییدیه‌های ایمنی شوند.

گردان با بیان اینکه در این رابطه بارها و بارها اخطاریه‌هایی از سوی شهرداری به صنوف فاقد ایمنی داده شده است، گفت: پلمب یک صنف و یا واحد تجاری مرحله نهایی کار است که این وظیفه بر عهده شهرداری است اما ما نمی‌خواهیم کسبه را از کار کردن و فعالیت اقتصادی منع کنیم و به همین خاطر اهرم‌های کنترلی باید در ابتدا ورود پیدا کنند.

وی با اشاره به حادثه ساختمان پلاسکو و اخطاریه‌های داده شده به ساکنان این مرکز تجاری، خاطرنشان کرد: اگرچه مدیریت شهری همدان نیز اقدام به صدور اخطاریه‌هایی به مراکز و صنوف ناامن کرده است، اما مگر آن همه اخطار شورای اسلامی شهر و مدیریت شهری تهران اثرگذار بود!

کامران گردان افزود: در این شرایط ورود جدی اهرم‌های کنترلی حائز اهمیت است؛ چراکه حادثه ساختمان پلاسکو هشداری جدی برای همه ما بود.

وی در خصوص بخش مراکز تجاری و صنوف نیز هشدار داد.

***فرسایی‌وحید: پلمب واحدهای صنفی ناایمن نیازمند حکم قضایی است
رئیس اتاق اصناف همدان نیز در گفتگویی اعلام کرده است: اصناف به غیر ایمن بودن بازار همدان واقف هستند اما ابزارهای قانونی برای برخورد با این واحدها و اعمال فشار برای رفع موارد غیر ایمن در اختیار اتاق اصناف نیست.

حمیدرضا فرسایی‌وحید با اشاره به اینکه 50 مرکز خرید و پاساژ در سطح شهر همدان فعالیت می‌کند که موارد ایمنی در 25 درصد آنها رعایت نشده است، گفت: پس از اتفاق رخ داده در ساختمان پلاسکو تهران جلسه فوق‌العاده با مدیران این مراکز برگزار می‌شود تا با آنها در زمینه ایمن‌سازی مراکز اتمام حجت شود.

وی با بیان اینکه اتاق اصناف همدان نمی‌تواند واحدهای صنفی غیر ایمن را پلمب کند، اظهار کرد: اگر قرار است برخوردی با مجموعه یا مرکزی صورت گیرد، حکم قضایی نیاز است تا واحد پلمب شود.

وی افزود: وظیفه اتاق اصناف اطلاع‌رسانی است و قانونی برای اتاق اصناف برای ورود در این زمینه وجود ندارد.
وی تأکید کرد: نهادهای نظارتی باید اخطار و تذکرهای لازم را به مراکز تجاری ناایمن و کسبه بازار بدهند.

***خزاعی: 40 درصد مدارس استان ایمنی گرمایشی ندارند
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان نیز در پاسخ به سوالی درباره ایمنی مدارس در شرایط بحرانی گفت: در حال حاضر از نظر وسایل گرمایشی، 60 درصد مدارس استان ایمن‌سازی شده‌اند و امیدواریم ظرف دو سال آتی مابقی نیز ایمن‌سازی شوند.

مصطفی خزاعی افزود: در بحث بازسازی و مقاوم‌سازی مدارس نیز تعدادی انجام شده که در این خصوص وضعیت ایمنی نسبی است.

***تیموری: مدارس همدان از پایداری نسبی برخوردارند / با وجود سردر مدارس، می‌توان حریق را مهار کرد
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان همدان نیز با اذعان به اینکه هم‌اکنون در بحث وسایل گرمایشی مدارس ما در سطح استان از ایمنی نسبی برخوردار هستند، گفت: یک هزار و 560 مدرسه به صورت حرارت مرکزی، 480 مدرسه به صورت بخاری گازی و 249 مدرسه با بخاری نفت‌سوز کاربراتوری اداره می‌شوند.

فرزاد تیموری همچنین در پاسخ بر اینکه چرا سردر برخی مدارس اجازه عبور خودروی آتش‌نشانی هنگام وقوع حادثه را نمی‌دهند، عنوان کرد: سطح و مساحت مدارس ما به گونه‌ای است که خودروی آتش‌نشانی از همان جا نیز می‌تواند حریق را مهار کند.

وی در خصوص وضعیت ساختاری مدارس نیز بیان کرد: هم‌اکنون مدارس استان از پایداری نسبی برخوردارند و 62 درصد مدارس نوسازی و بازسازی شده‌اند.

تیموری در ادامه در رابطه با سردر‌ها خاطرنشان کرد: اصلاح سردر‌های مدارس در حال بررسی است.

***محمدرضا بیاناتی: اخذ پروانه ساختمانی و پایان کار نیازمند صدور دستورالعمل ایمنی است
مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان ضمن عرض تسلیت به خانواده شهدای آتش‌نشان در فاجعه پلاسکو و همه هم‌میهنان گفت: با شهادت حدود 20 نفر از همکاران آتش‌نشان ما همه مردم در غم و اندوهی بزرگ فرو رفتند.

محمدرضا بیاناتی با اذعان به اینکه این حادثه سبب شد تا ذهن‌ها معطوف به آتش‌نشانان و ایمن‌سازی ساختمان‌های شهر شود، اظهار کرد: براساس قانون، ‌تمامی اماکنی که در چند سال اخیر احداث شده‌اند در مرحله اخذ پروانه ساختمانی و گرفتن پایان کار، الزاماً به منظور دریافت دستورالعمل ایمنی به سازمان آتش‌نشانی معرفی می‌شوند.

وی افزود: در این رابطه، مالکان ساختمان‌های جدید موظف به رعایت دستورالعمل‌های خاصی از جهت ایمنی هستند.

وی با بیان اینکه در صورت رعایت تمامی بندهای دستورالعمل در بازدیدهای صورت گرفته، گواهی پایان کار از سوی شهرداری صادر می‌شود، عنوان کرد: این روال، مخصوص ساختمان‌هایی است که در جریان دریافت پروانه ساختمانی، موظف به مراجعه به سازمان آتش‌نشانی می‌شوند.

بیاناتی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه بحثی از ساختمان‌های موجود در شهر را ساختمان‌های اداری و دولت‌ساز تشکیل می‌دهند، عنوان کرد: متأسفانه در این رابطه با مشکل ناایمن بودن این ساختمان‌ها مواجه هستیم.

وی بیان کرد: از ابتدای سال تاکنون 161 مورد پایش در خصوص ساختمان‌های مذکور داشتیم که متأسفانه می‌توان گفت که 90 درصد این ساختمان‌ها غیرایمن هستند.

وی با اشاره به اینکه احداث ساختمان‌های اداری، دولتی، مراکز آموزشی مثل مدارس، مراکز درمانی، بیمارستان‌ها، حسینیه‌ها و مساجد متأسفانه کمترین توجهی به بحث ایمنی نشده، عنوان کرد: در ساخت این نوع ساختمان‌ها دریافت دستورالعمل ایمنی از سازمان آتش‌نشانی مورد توجه نبوده و نیست.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان در ادامه با اشاره به اماکن تجاری جدید و بازار سنتی همدان گفت: بخشی از اماکن تجاری، اماکن جدیدالتأسیس می‌باشند که اینها براساس مقررات مذکور، تا زمانی که دستورالعمل ایمنی را رعایت نکرده باشند، پایان کار دریافت نمی‌کنند.

بیاناتی افزود: پس از دریافت پایان کار نیز بازدیدهای دوره‌ای سازمان آتش‌نشانی از این اماکن، بنا به درخواست مالکان و یا ضرورت انجام می‌شود.

وی درباره بافت قدیمی و سنتی بازار همدان اظهار کرد: متأسفانه در این خصوص با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستیم به طوری که برخلاف گفته رئیس اتاق اصناف که عنوان کرده بود «در این مناطق، تنها 25 درصد بازار ناایمن است»، باید گفت: 90 درصد بافت قدیمی و سنتی بازار، مغازه‌ای تک‌واحدی و مجتمع‌های کوچک شهر ایمن نیستند.

محمدرضا بیاناتی با اعتقاد به اینکه بخشی از بازار انبار مواد اشتغال‌زا است، خاطرنشان کرد: نظیر حادثه آتش‌سوزی که در میدان امام اتفاق افتاد می‌تواند زیاد باشد.

*سالن ورزشی ابن‌سینا از حداقل امکانات ایمنی نیز بی‌بهره است
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه عمده ساختمان‌های احداث شده دولتی ما غیر ایمن هستند، گفت: در حالی بیش از 5 هزار نفر را در سالن ورزشی ابن‌سینا دور هم جمع می‌کنیم که این سالن از حداقل امکانات ایمنی نیز بی‌بهره است.

وی با بیان این نکته که در صورت وقوع حادثه، مردم نمی‌توانند از سالن مذکور خارج شوند، بیان کرد: از آنجایی که درهای سالن رو به بیرون باز نمی‌شوند، لذا در صورت بروز حادثه، هنگامی که مردم بخواهند به طرف بیرون هجوم ببرند، با مشکل مواجه خواهند شد و چیزی شبیه فاجعه منا اتفاق می‌افتد.

بیاناتی با اشاره به اینکه در زمان برگزاری مراسم ویژه در این سالن، از سازمان ما می‌خواهند که یک خودروی آتش‌نشانی در نزدیکی محل مستقر نماییم، خاطرنشان کرد: این در حالی است که در صورت بروز حادثه به لحاظ ساختاری امکان امدادرسانی وجود ندارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص اظهار نظر مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان همدان در رابطه با مشکل سردر برخی مدارس و عدم امکان ورود خودروی آتش‌نشانی به مدرسه هنگام حادثه گفت: در این خصوص عنوان شده «در صورت وقوع حادثه امکان امدادرسانی از بیرون مدرسه وجود دارد»، در حالی که باید چنین بیان کرد که هر کس تنها می‌تواند در جایگاه تخصصی خود اظهار نظر کند.

بیاناتی با تأکید بر اینکه عمده دستگاه‌های اداری، نهادها و سازمان‌های دولتی ما با مشکل ناامن بودن مواجه هستند، تصریح کرد: مواردی نیز از جمله مراکز تجملی ناایمن در شهر و استان ما هستند که در این رابطه نیز با مشکلاتی مواجه هستیم.

وی خاطرنشان کرد: علیرغم نظر تیموری، بنده معتقدم تا زمانی که آتش‌نشان در دل حادثه قرار نگیرد، امکان امدادرسانی و مهار حادثه وجود ندارد.

*اتاق اصناف در زمان صدور و یا تمدید پروانه کسب، کسبه را به سازمان آتش‌نشانی معرفی نماید/ آتش‌نشانی به دنبال کسب درآمد نیست
مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان در ادامه با تأکید بر اینکه حداکثر واحدهای تجاری در بافت قدیمی و سنتی شهر ناایمن هستند، گفت: از آنجا که مالکان این واحدها به هیچ عنوان در رابطه با دستورالعمل ایمنی به سازمان آتش‌نشانی مراجعه نکرده‌اند، لذا ایمن نیستند.

وی با اشاره به اینکه سازمان آتش‌نشانی در سال جاری نیز از مردادماه نسبت به بررسی وضعیت ایمنی اماکن تجاری و بازار سنتی همدان اعلام آمادگی نمود، عنوان کرد: در مردادماه خدمت فرماندار همدان به عنوان رئیس شورای تأمین رسیدیم و اعلام کردیم که سازمان ما به منظور هر نوع بررسی ایمنی آماده است.

وی با این توضیح که اصناف می‌توانند با مراجعه به سازمان ما علاوه بر دریافت دستورالعمل ایمنی مکان، از آموزش‌های ما بهره‌مند شوند، اظهار کرد: تقاضا می‌کنیم اتاق اصناف پیش از صدور پروانه کسب و یا تمدید آن، کسبه را به منظور دریافت دستورالعمل ایمنی به ما ارجاع دهند.

وی تأکید کرد: در این رابطه سازمان آتش‌نشانی به دنبال کسب درآمد نیست، بلکه ایمن‌سازی هدف غایی ما است.
بیاناتی توضیح داد: پیش از این مالکان اماکن تجاری هنگامی که به منظور دریافت و یا تمدید پروانه کسب به شهرداری مراجعه می‌کردند، صدور یا تمدید منوط به دریافت مجوز از آتش‌نشانی بود اما با مقررات جدید اتاق اصناف دیگر معرفی به سازمان آتش‌نشانی صورت نمی‌گیرد.
وی تصریح کرد: مالکان اماکن تجاری بدانند که در اقدام نکردن برای دریافت دستورالعمل ایمنی در صورت وقوع حادثه از دریافت خسارت از بیمه نیز محروم خواهند شد.
محمدرضا بیاناتی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه بارها و بارها ناامن بودن نقاط مختلف شهر را تذکر داده‌ایم، گفت: از ابتدای سال تاکنون چهار تا پنج مرتبه به مراجع مختلف ناامن بودن اماکن تجاری و اداری در نقاط مختلف شهر را گوشزد کرده‌ایم.
وی افزود: در خصوص غیرایمن بودن اماکن تجاری طی چند فقره نامه متذکر شدیم که در این خصوص در تاریخ هفتم مهرماه سال جاری در 18 بند نامه‌ای را به فرماندار همدان که رئیس شورای تأمین نیز هست ارسال و اعلام کردیم که به منظور انجام اقدامات کارشناسی و صدور گواهی ایمنی برای اماکن آماده‌ایم.
وی عنوان کرد: همچنین موارد پیش گفته در دفعات به مدیرکل بحران استان، مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری، مدیرکل پدافند غیرعامل و دفتر فنی استانداری یادآوری شد.
وی بیان کرد: آتش‌نشانی تنها می‌تواند کار کارشناسی انجام دهد و وظیفه اجرایی ندارد و در صورت بروز حادثه تمامی متولیان پیش گفته مسؤول هستند.
مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان همچنین اظهار کرد: طی سال جاری با ارسال نامه‌هایی ناامن بودن مراکز تجاری و بازارسنتی همدان را به رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اطلاعات، معاونت قضایی دادگستری، شهردار همدان و رئیس اتاق اصناف متذکر شدیم.

*کنسرت‌ها و نمایش در سالن‌های غیرایمن برگزار می‌شود/ در صورت بروز حادثه با چه قاعده‌ای می‌خواهید جان مردم را حفظ کنید!
وی تصریح کرد: همچنین پیرو نامه‌های گفته شده، مجدداً در تاریخ دوم مهرماه سال جاری در رابطه با سالن‌های اجتماعات، سالن‌های ورزشی، مساجد و سالن‌های نمایش، نامه‌هایی ارسال کردیم و خواستار رفع ایرادات شدیم.
بیاناتی با اشاره به اینکه چگونه یک کنسرت در سالن ورزشی غیر ایمن برگزار می‌شود، گفت: در صورت بروز حادثه، با چه قاعده‌ای می‌خواهیم جان مردم را حفظ کنیم و چطور به خود جرأت برگزاری چنین اجتماعاتی را می‌دهیم!

وی بیان کرد: در سالن‌های مذکور حداقل اصول ایمنی نیز رعایت نشده است.

*برای عملیات‌های ویژه تجهیزات نداریم / برخی تجهیزات آتش‌نشانی مربوط به 20 سال قبل است/ دولت به یاری آتش‌نشانی‌ها بشتابد
مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام اینکه تجهیزات آتش‌نشانی همدان تنها برای اقدامات معمولی اثربخش است، گفت: متأسفانه برای عملیات‌های ویژه، در حوادث رخ داده در ساختمان‌های بلندمرتبه و بافت سنتی غیرایمن شهر، آتش‌نشانی تجهیزات به‌روز ندارد.

بیاناتی اعلام کرد: برخی تجهیزات آتش‌نشانی همدان مربوط به 20 سال قبل است و این البته ضعف بزرگی است.

وی با بیان این نکته که این وضعیت تنها متوجه آتش‌نشانی همدان نیست، گفت: از آنجا که به سازمان‌های آتش‌نشانی توجهی نمی‌شود، کمبود امکانات و تجهیزات نقطه ضعف ما است.

وی با اشاره به اینکه شهرداری‌ها مکلف به تجهیز آتش‌نشانی‌ها هستند، عنوان کرد: با توجه به منابع مالی ضعیف شهرداری‌ها، دولت باید در حوزه امدادرسانی به مردم به یاری سازمان‌های آتش‌نشانی بشتابد.

وی با ذکر این نکته که نیازهای تجهیزاتی سازمان آتش‌نشانی همدان، مردادماه سال جاری در درخواستی کتبی به استاندار و شهردار همدان اعلام شد، گفت: این نیازها شامل حداقل دو دستگاه خودروی اطفای حریق فوماتیک، حداقل دو تا سه دستگاه خودروی پیش رو به منظور حرکت در بافت بازار و معابر تنگ شهر، یک دستگاه خودروی امداد و نجات ویژه، یک دستگاه خودروی پشتیبانی، یک دستگاه نردبان هیدرولیکی 34 متری، دو دستگاه نردبان هیدرولیکی 54 متری، دو دستگاه تانکر 32 هزار لیتری مخزن آب، یک دستگاه تانکر 18 هزار لیتری ذخیره آب، یک دستگاه جرثقیل 30 تنی به منظور آواربرداری، یک دستگاه خودروی ویژه مراتع و کوهستان و یک دستگاه بالگرد ویژه آتش‌نشانی است.

وی با اشاره به اینکه تهیه این تجهیزات نیازمند 20 تا 25 میلیارد تومان اعتبار است، گفت: دولت باید در حوزه مدیریت بحران به شهرداری‌ها کمک نماید.

*آتش‌نشانانی که جانفشانی می‌کنند شهید هستند
محمدرضا بیاناتی در بخش پایانی سخنان خود ضمن تقدیر از فداکاری‌های آتش‌نشانان در فاجعه ساختمان پلاسکو تهران، عنوان کرد: اینکه مصدومان و متوفیان آتش‌نشانی جزء جانبازان و شهدا محسوب شوند باید به یک مطالبه مردمی تبدیل شود.

وی افزود: اینکه بنیاد شهید می‌گوید این موضوع به ما بخشنامه نشده است، باید نمایندگان مجلس در مصوبات خود این امر را مورد توجه قرار دهند.

وی خاطرنشان کرد: در حادثه پلاسکو آتش‌نشانانی که جان چند صد نفر را نجات دادند جان خود از دست دادند و چگونه می‌شود این ایثارگری را نادیده گرفت.

بیاناتی گفت: آتش‌نشان برای جان مردم بارها و بارها جان خود را به خطر می‌اندازد و این جز فداکاری و ایثار هیچ چیزی دیگری نیست.

حالا باید منتظر ماند و دید پس از سرد شدن تب تند پلاسکو، آیا مسؤولان بدون فرافکنی، ایمن‌سازی بافت‌های فرسوده اماکن تجاری، اداری، دولتی و بازار سنتی همدان را جدی خواهند گرفت یا ...

و در آخر اینکه؛ حادثه پلاسکو یکبار دیگر ثابت کرد که جان‌برکفان آتش‌نشان همواره برای نجات جان انسان‌ها آماده‌اند اما ای کاش همه مسؤولان نجات جان افراد را همین مقدار مهم بدانند.


------------------
سمیه قاسمی
------------------
ایمیل مستقیم:   info@hamedanpress.irشماره پیامک:   500023370000
  برچسب ها: همدان‌پرس

همدان‌پرس

, پلاسکو

پلاسکو

, ایمنی

ایمنی

نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: 
نظر شما: 
*
ایمیل: 
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
*       
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | پیوندها | آرشیو | RSS
همدان پرس؛ رسانه آنلاین با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به همدان پرس است و باز نشر مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
info@hamedanpress.ir