حلول سال 1403 هجری شمسی بر شما مبارک
 
 درباره ما | تماس با ما | تعرفه آگهی | شناسنامه | پیوندها | خبرنامه | آرشیو | نظرسنجی | ارسال مطالب | RSS
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | شهر و شورا
کد مطلب:  172تاریخ انتشار:  25 مهر 1394 - 9:15
نسخه چاپی
ارسال به دوستان

 آموزش کودکان و تبلیغات حلقه مفقوده محیط زیست

برای جلو گیری از این اتفاق یک بازبینی در گردشگر پذیری گیان باید صورت بگیرد تا بیش از این این بهشت زیبا تخریب نشود | روز گذشته اعضای تشکل های غیر دولتی حافظ محیط زیست در استان همدان، از جمله؛ کانون قلم، انجمن پویشگران سفرپاک، انجمن توسعه محلی بهارستان و نبض سبز حیات از همدان و سمن پاک نهاوند اقدام به پاکسازی محوطه سراب و جنگل گیان کردند.
به گزارش همدان پرس؛ یکی از زیباترین و پرآب‌ترین سرآبهای استان همدان  سراب گیان است. این چشمه در شهرستان نهاوند و ۱۸ کیلومتری جنوب غربی شهر نهاوند و ۲ کیلومتری تپه باستانی گیان و در شمال این شهر قرار گرفته‌است.
درختان چنار کهن و جنگلی زیبا ی گیان و این سراب پر آب هر سال هزاران نفر از مردم روستاها و شهرهای اطراف  را به سوی خود می خواند.

یکی دیگر از جاذبه های منطقه تپه باستانی گیان است که در ۲ کیلومتری سراب گیان و در کنار شهری به همین نام قرار گرفته‌است این اثر به عنوان یکی از قدیمی‌ترین آثار تاریخی منطقه است. باستان شناسان قدمت این منطقه هزاره سوم پیش از میلاد نسبت می دهند مورخان معتقدند ۵۵۰۰ تا ۵۷۰۰ سال قبل در این تپه مردمانی می‌زیسته‌اند که از اقوام بومی ایران بوده‌اند.

کاوش‌هایی در سال ۱۳۱۰ انجام شد و نتیجه مطالعات آنها در کتاب «کاوش در تپه گیان نهاوند» منتشر شده است.

سرآب گیان سی‌و یکمین اثر طبیعی ملی است که توسط سازمان میراث فرهنگی در ۲۶ اسفند ۱۳۸۷ در فهرست میراث طبیعی ایران ثبت شده است اما این روزها وضعیت خوبی ندارد ورود انبوه گردشگر به این منطقه و تخریب جنگل و رها سازی زباله سراب و جنگل گیان را در معرض نابودی قرار داده است.

برای جلو گیری از این اتفاق یک بازبینی در گردشگر پذیری گیان باید صورت بگیرد تا بیش از این این بهشت زیبا تخریب نشود.
در این بین گاهی تشکل های غیر دولتی دغدغه مند تلاش می کنند محوطه گیان را پاکسازی کنند اما چند روز پس از پاکسازی بازهم انباشت زباله گیان را تهدید می کند و متولیانی که مدیریت این منطقه را برعهده دارند کمترین توجه را به آلودگی محیط زیستی گیان دارند.

روز گذشته اعضای تشکل های غیر دولتی حافظ محیط زیست در استان همدان، از جمله؛ کانون قلم، انجمن پویشگران سفرپاک، انجمن توسعه محلی بهارستان و نبض سبز حیات از همدان و سمن پاک نهاوند اقدام به پاکسازی محوطه سراب و جنگل گیان کردند.

ابتدا کارگاهی با موضوع «روش های سفر پاک» برگزار شد و اعضای تشکل ها شروع با پاکسازی زباله کردند . در این برنامه دو اتفاق مثبت روی داد که می تواند الگویی برای برنامه های پاکسازی طبیعت باشد.

همراهی دکتر محمد رضا محمدی مدیر کل حفاظت از محیط زیست همدان و گیلانه رئیس اداره محیط زیست نهاوند یکی از نقاط قوت این برنامه بود اگر در همه برنامه ها مدیران دولتی تشکل ها را همراهی کنند اقبال مردمی و تاثیر گذاری بیشتری خواهد داشت همچنین همراه شدن ده ها نفر از گردشگرانی که برای تفرج و تفریح به گیان آمده بودن این برنامه را پربار تر کرد.  

حمید گودرزی عضو سمن پاک نهاوند در این برنامه گفت:  تشکل های محیط زیستی و کسانی که دغدغه تمیزی و پاکسازی محیط زیست را دارند کوچکترین و کمترین کاری که می توانند انجام دهند پاکسازی طبیعت است، هرچند ارزش فیزیکی چندانی ندارد  چرا که اگر تغییر رفتار و فرهنگ را در پشت سر نداشته باشد امروز که ما منطقه ای را پاکسازی می کنیم فردا دیگران زباله های خود را رها می کنند و نتیجه ای نخواهد داشت. ما باید در تغییر رفتار شهروندان هم کار کنیم. باید رسانه های جمعی به ویژه صدا و سیما برنامه های مارا پوشش دهند تا تاثیر داشته باشد اما متاسفانه صدا و سیما برای همه چیز برنامه دارد الا محیط زیست وبرنامه هایی هم که در این زمینه تهیه می کنند بسیاراندک است.

گودرزی افزود: مشکل دیگری که داریم  رفتار نهادهای دولتی و شهرداری ها است که گویی دغدغه ای در این زمینه ندارند به طور مثال در سراب گیان شهرداری این شهر از هر اتومبیل مبلغ قابل توجهی هزینه ورودی دریافت می کند اما نه تنها خدماتی نمی دهد بلکه عدالت رعایت نمی شود مثلا ماشین های تک سرنشین با ماشینی که 5 سرنشین دارد یا یک مینی بوس تفاوت ندارد.

محمد رضا شهبازی یکی دیگر از اعضای سمن پاک نهاوند گفت: به طور مثال کارکنان شهرداری گیان می توانند کیسه زباله ای به کسانی که به گیان وارد می شوند بدهند و از مسافران بخواهند زباله های خود را در آن بریزند و با تحویل آن یک جایزه کوچک یا هدیه تشویقی دریافت کنند که حتما تاثیر گذار خواهد بود.و آموزش پرورش هم باید وارد این فعالیت ها شود چه ایرادی دارد در هر مدرسه هر هفته یک ساعت در مورد زباله و محیط زیست آموزش داده شود؟

سمیرا حسینی عضو انجمن توسعه محلی بهارستان  همدان با اشاره به فعالیت ها یش در مدارس گفت: چند دوره در مدارس ابتدایی به کودکان به صورت داوطلبانه کارگاه¬های محیط زیستی برگزار کردیم و متوجه شدیم بهترین سنین دوران کودکی است از طرف دیگر امروز دوران فرزند سالاری است اگر آموزش پرورش با همکاری تشکل های غیر دولتی آموزش های محیط زیستی را در مدارس و مراکز آموزشی اعمال کند حتما تاثیر گذار خواهد بود و ما می توانیم امیدوار باشیم در سال های آینده با این مشکلات کمتر مواجه شویم. حتی کودکان می توانند پدر و مادرها را آموزش دهند و مجبور کنند بهداشت محیطی را راعایت کنند.

لیلا فریاد رس عضو هیات موسس سمن پاک نهاوند نیز گفت:  ما حدود 3000 عضو داریم و در خصوص برنامه های این انجمن باید بگویم توانستیم به  بیشتر حوزه های محیط زیستی وارد شویم، آزمایش¬هایی را انجام دهیم و راهکارهای اصلی را پیدا کنیم. تجربه هایی که از آموزش دانش آموزان در دورافتاده ترین نقاط نهاوند داشتیم متوجه شدیم کودکان چه استعداد شگرفی در یادگیری دارند و بر اساس نقاشی هایی که در زمینه محیط زیست کشیدند دریافتیم که برای نجات محیط زیست ورود به مدارس بهترین راه حل است. امیدواریم یک نشریه از طرف اداره محیط زیست تاسیس شود تا فعالیت های تشکل ها در آن منعکس شود و نهادهایی مانند آموزش پرورش از این فعالیت ها درس بگیرند.

مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان همدان در این برنامه گفت: فرصت خوبی است که ما تلاش کنیم و در عرصه حفاظت از محیط زیست اثرگذار باشیم چرا که امروز آقای رئیس جمهور، خانم ابتکار، استاندارن و بدنه دولت بر این اعتقادند که اگر قرار باشد اتفاقی بیفتد از رهگذر گروه های اجتماعی است. اداره کل حفاظت از محیط زیست استان 130 نفر پرسنل دارد که حدود 70 نفر از آنان درگیر حیات وحش هستند، تنها 60 نفر در ستاد و شهرستان ها نیرو داریم تا محیط زیست را حفظ کنیم یعنی اداره نهاوند با سه نفر نیرو باید پساب های شهری، روستایی و صنعتی، وضعیت پسماند، وضعیت آب، شرکت در کارگروه ها و جلسات، پاسخگویی به استعلام ها و موارد دیگررا انجام دهند درنتیجه معلوم است که محیط زیست حفظ نمی شود.

دکتر محمدرضا محمدی ادامه داد: نکته دیگر اینکه اگر قرار بود محیط زیست با سازمان و ادارات محیط زیست حفظ شود ما باید از سال 1351 تا حال همه مشکلات را برطرف می کردیم اگر قرارباشد اتفاقی در محیط زیست بیفتد از طرف ادارات نیست پس این تشکل ها هستند که می توانند در این زمینه کمک کنند. هوشیاری تشکل ها این است که همه مسایل را باهم پایش می کنند. فضا را هم خود تشکل ها باید ایجاد کنند و خوشبختانه البته این فضا وجود دارد و باید فعالیت کرد.

محمدی افزود:  خانم دکتر ابتکار پیش از سفر به همدان به من گفتند که با دعوت شما به همدان نمی آیم و با دعوت تشکل ها آمدند. حتی نمایندگان مجلس دعوتنامه فرستادند اما در نهایت با دعوت شما آمد پس این فرصت ها را باید مغتنم بدانیم.
مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان در پایان گفت: در دوماه گذشته هماهنگی های خوبی با آموزش پرورش داشتیم و تفاهم نامه ای با این نهاد آموزشی منعقد کردیم همکاران همه همراه هستند خوشبختانه امسال استاندار و فرمانداران توجه خوبی به محیط زیست داشتند زمینه فراهم است و تنها باید ببینیم تشکل ها از این فضا چگونه استفاده می کنند.

همه اداره های شهرستان ها در مورد تشکل ها باید به من پاسخگو باشند استان ها هم به سازمان باید گزارش دهند. همه دستگاه های اجرایی، دستگاه قضایی محیط زیستی هستند و مدیریت ارشد استان همراه است پس باید تلاش کنیم.


--------------
حسین زندی
--------------
ایمیل مستقیم:   info@hamedanpress.irشماره پیامک:   500023370000
  برچسب ها: همدان پرس

همدان پرس

, محیط زیست

محیط زیست

نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: 
نظر شما: 
*
ایمیل: 
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
*       
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | پیوندها | آرشیو | RSS
همدان پرس؛ رسانه آنلاین با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به همدان پرس است و باز نشر مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
info@hamedanpress.ir