همدان پرس؛ «نخستین پایگاه خبری استان همدان» دارای پروانه فعالیت از هیات نظارت بر مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
 
 درباره ما | تماس با ما | شناسنامه | تعرفه آگهی | پیوندها | خبرنامه | آرشیو | نظرسنجی | جراید همدان | ارسال مطالب | RSS
 
 صفحه نخست | همدان ۲۰۱۸ | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | شهرستانها | شهر و شورا | شرکت‌هاتلگرام همدان پرس اینستاگرام همدان پرس
کد مطلب:  41544تاریخ انتشار:  25 فروردین 1398 - 23:23
نسخه چاپی
ارسال به دوستان

 هشدار در خصوص مصرف نمک دریا

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت : تبلیغاتی که به طور گسترده در زمینه نمک دریا در کشور می‌شود، برخلاف سیاست‌های وزارت بهداشت است.
به گزارش همدان پرس؛ دکتر زهرا عبداللهی درخصوص تبلیغ و مصرف نمک دریا، اظهار کرد: تبلیغات گسترده و بی اساس نمک دریا منجر شده که مصرف کنندگان دچار سردرگمی شده و به رغم توصیه‌های دفتر بهبود تغذیه جامعه مبنی بر مصرف نمک یددار تصفیه شده هنوز عده‌ای براین باورند که نمک دریا علاوه بر املاح سدیم و ید، دارای املاحی مانند کلسیم و منیزیم است که برای بدن مفید است.

وی افزود: نمک دریا، نمکی است تصفیه نشده که دارای انواع ناخالصی‌ها از جمله فلزات سنگین است که خطر سرطان زایی آن‌ها به اثبات رسیده است. علاوه برداشتن ناخالصی ها، نمک دریا دارای میزان کم ید و یا حتی فاقد ید است که نیاز روزانه به ید را تامین نمی‌کند.

دکتر عبداللهی بیان کرد: وزارت بهداشت ظرف ۲۰ سال گذشته برای کاهش شیوع گواتر و اختلالات ناشی از کمبود ید، سیاست افزودن ید به نمک‌های خوراکی را در پیش گرفته و در حال حاضر، تمام کارخانجات تولیدکننده موظف هستند، ید را به میزان توصیه شده وزارت بهداشت به نمک‌های خوراکی اضافه کنند، زیرا استفاده از نمک یددار تصفیه شده تنها راه رساندن ید به بدن برای انجام اعمال حیاتی که وابسته به این ریز مغذی بوده، است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه نرسیدن ید کافی به بدن، عوارض زیادی به همراه دارد، ادامه داد: این عوارض شامل گواتر، ناهنجاری‌های مادرزادی، افزایش موارد سقط و مرده زایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی، کرولالی مادرزادی و کاهش بهره هوشی است و تاکید وزارت بهداشت بر مصرف نمک یددار تصفیه شده به دلیل رسیدن ید مورد نیاز به بدن است.

وی تصریح کرد: اینکه نمک دریا می‌تواند املاح دیگر مانند منیزیم و کلسیم را تامین کند، صحیح نیست. زیرا در مقداری که نمک دریا باید مصرف شود (کمتر از ۵ گرم در روز)، مقدار کلسیم و منیزیمی که به بدن می‌رساند آنقدر ناچیز است که کاملا قابل چشم پوشی است. ضمن اینکه، این املاح را از سایر منابع غذایی می‌توان دریافت کرد و با مصرف نمک یددار تصفیه شده (البته به مقدارکم) هدف این است که ید کافی به مردم کشور رسانده شود.

دکتر عبداللهی گفت: تبلیغاتی که به طور گسترده در زمینه نمک دریا در کشور می‌شود، برخلاف سیاست‌های وزارت بهداشت که متولی سلامت مردم کشور است، بوده و طبعا افراد سودجویی که سعی در ترویج مصرف نمک دریا دارند، نه تنها سلامت مردم کشور را به خطر انداخته بلکه موجب بازگشت مشکل گواتر، تولد نوزادان با ناهنجاری‌های مادرزادی وبسیاری پیامد‌های زیانبار بهداشتی خواهند بود.

وی افزود: نمک طعام مشمول دریافت پروانه‌های بهداشتی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاریخ تولید و انقضا و استاندارد اجباری است. اینگونه نمک‌های تصفیه شده یددار فاقد فلزات سنگین مانند سرب و ارسنیک (عوامل ایجادکننده سرطان) و ناخالصی‌های محلول مانند گچ است که به دلیل سفید بودن غیر قابل جداسازی بوده است.

از طرفی میزان محاسبه شده ید در نمک تصفیه شده باعث پیشگیری از بیماری گواتر و به دنبال آن باعث پیشگیری ازعقب ماندگی جسمی و ذهنی و سقط جنین خواهد شد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بیان کرد: درصورتی نمک دریا می‌تواند مصرف خوراکی داشته باشد که در قالب استاندارد‌های موجود، مجوز تولید و پروانه ساخت از وزارت بهداشت گرفته باشد./صداوسیما
ایمیل مستقیم:   info@hamedanpress.irشماره پیامک:   500023370000
نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: 
نظر شما: 
*
ایمیل: 
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
*       
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | شهرستانها | پیوندها | آرشیو | RSS
همدان پرس؛ رسانه آنلاین با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به همدان پرس است و باز نشر مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
info@hamedanpress.ir