پايگاه خبری همدان پرس، نخستين رسانه آنلاین استان همدان در عرصه اطلاع رسانی
 
 درباره ما | تماس با ما | تعرفه آگهی | شناسنامه | پیوندها | خبرنامه | آرشیو | نظرسنجی | ارسال مطالب | RSS
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | شهر و شورا
کد مطلب:  9103تاریخ انتشار:  30 آبان 1393 - 4:1
نسخه چاپی
ارسال به دوستان

 دعوت احيايي براي سرمايه‌گذاري

فاطمه‌سادات باب‌الحوائجي
همدان پرس؛ همایشی با عنوان فرصت‌های سرمایه‌گذاری از اهمیت بسیاری دارد، زیرا خروجي مناسب آن نه تنها پایه‌های مهم اقتصادی را مستحکم می‌کند؛ بلکه برای استانی چون همدان نیازی اساسی تلقی می‌شود که می‌تواند رشد اقتصادی آن را شتاب بخشد.

در اين بين، تعقیب و پیگیری اهداف مهمی چون جذب سرمایه‌گذار داخلي و خارجي با اولویت سرمایه‌گذاران بومی استان در طرح‌های مختلف، توجه به طرح‌های کلان اقتصادی در بخش‌های صنعتی، تولیدی، کشاورزی و گردشگری، تشویق سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری در استان و معرفی ظرفیت‌هاي اقتصادی، گردشگری و کشاورزی استان موجب شده تا اين همایش اهمیت دوچندانی پیدا کند.

استان پرظرفیت و توانمندی چون همدان که به‌رغم این ظرفیت‌ها و توانمندی‌های ارزشمند، همچنان از توسعه و موقعیت شایسته خود فاصله دارد، سخت نیازمند حضور سرمایه‌گذاران در بخش‌های مختلف است.

همايش سرمايه‌گذاري يك فرصت است كه بر آن شديم تا با مهدي احيايي، سرمايه‌گذار همداني به عنوان يك ظرفيت در استان به گفت‌وگو بنشينيم.

وي در دو موضوع نصب نيروگاه بادي و احداث مركز سرگرمي تفريحي با عنوان گردشگري فعاليت دارد كه از ديگر سرمايه‌گذاران هم براي مشاركت در اين طرح‌ها دعوت مي‌كند.

اين سرمايه‌گذار از دريافت موافقت اصولي، درخواستي تحت عنوان واحد گردشگري از نوع مركز سرگرمي تفريحي واقع در جاده قديم قهاوند در كيلومتر 40 همدان به قهاوند روبه‌روي روستاي قرخلر گفته است و اينكه اين طرح گردشگري در مساحت 8 هزار و 190 مترمربع احداث خواهد شد.

البته پس از در نظر گرفتن حريم جاده، حدود دو هزار و 200 مترمربع از مساحت آن به ايجاد ساختمان‌هاي مورد نياز و ساير فعاليت‌هاي در نظر گرفته شده، اختصاص مي‌يابد.

مهدي احيايي همچنين احداث اين واحد را از لحاظ حريم خطوط تغذيه و توزيع گاز بلامانع مي‌داند و اينكه مجوز رعايت حريم خطوط فشار متوسط به متراژ 5 متر و فشار ضعيف به مقدار 5/1 متر از شركت توزيع نيروي برق استان همدان (امور برق همدان يك) دريافت شده است.

به گفته وي، مهمترين امتيازات برجسته اين طرح، قرار گرفتن پروژه گردشگري در اتوبان همدان- ساوه است كه به دليل امنيت و كوتاهي راه آن، 80 درصد از مسافران از اين مسير به ساوه تردد مي‌كنند.

احيايي؛ وجود معادن مختلف و متعدد در اين منطقه، فراواني حجم حمل‌ونقل محصولات كشاورزي، مركز و محور بودن مكان مجتمع (اكثر روستاها تا شعاع 6 كيلومتر از اين مسير ورودي و خروجي خواهند داشت)، نبود كمپينگ و استراحتگاه براي مسافران و گردشگران تا شعاع 26 كيلومتري، دسترسي به امكانات زيربنايي مانند آب، برق، مخابرات و گاز و اتصال محور به جاده همدان- ساوه را از جمله مزاياي مكان‌يابي طرح بيان مي‌كند.

همچنين وجود كارخانه و شركت‌هاي صنعتي در نزديكي مجتمع، وجود ميدان خريد و فروش دام در مجاورت مجتمع و قرار گرفتن طرح مابين دو گذرگاه و زيرگذر به طوري كه هر دو طرف اتوبان مي‌توانند از طرح استفاده كنند از ديگر مزاياي قرارگيري مجتمع در اين نقطه است.

وي با توجه به اينكه براساس استانداردهاي جهاني در هر 35 كيلومتر از راه‌هاي اصلي، وجود يك مجتمع گردشگري ضروري است، ادامه مي‌دهد: فاصله نزديك با روستاهاي قرخلر، سيرلو، ببوك‌آباد و شهر قهاوند كه قطب اصلي توليد محصولات كشاورزي و دامي در كشور هستند، ساليانه حدود 20 هزار تن كالا از روستاهاي مذكور به تهران و ساير استان‌هاي كشور ارسال مي‌شود.

فعاليت‌هاي اقتصادي پيش‌بيني شده در اين مجتمع گردشگري را احداث رستوران، غرفه‌هاي صنايع‌دستي و گردشگري، غرفه‌اي ويژه براي ارائه محصولات كشاورزي منطقه به صورت عرضه مستقيم و آلاچيق براي استراحت مسافران به صورت شبانه‌روز، احداث نمازخانه و سرويس‌هاي بهداشتي، واحد نانوايي سنتي، سوپرماركت، رانندگان عبوري و گردشگري، استخر پرورش ماهي سردآبي و گرم‌آبي براي عرضه ماهي زنده، استقرار وسايل سرگرمي با انواع بازي‌هاي متنوع براي كودكان، پاركينگ با ظرفيت 50 دستگاه انواع خودرو و فضاي سبز نام برد.

نصب نخستين نيروگاه بادي در همدان
پس از 15 سال تحقيق و پيگيري، نخستین نیروگاه بادی در استان همدان در مزرعه احيايي نصب می‌شود. با توجه به مزایای برق بادی و جديد بودن آن، تا امروز بیشتر از 200 دستگاه توربین بادي در نقاط مختلف کشور نصب شده است و همدان هم با نصب اين نيروگاه، جزو پيشتازان در كشور به حساب مي‌آيد.

حالا نیروگاه بادي احيايي با ظرفیت 5/1 مگاوات در ملک شخصی مهدی احیایی یا مزرعه احیایی واقع در كيلومتر 40 جاده همدان- ساوه و بر روی تپه‌ای بادخیز نصب می‌شود تا به فرايند توليد برق استان با استفاده از نيروهاي طبيعي كمك كند.

15 سال تحقيق و پيگيري براي نصب نيروگاه
سرمايه‌گذار اين طرح با توجه به مزاياي اين نيروگاه‌ها و به دنبال خودکفایی در برق و درآمدزایی، پس از حدود 15 سال تحقیق درباره ایجاد نیروگاه بادی در مزرعه خود و بررسی کارشناسان خارجی و ایرانی، کلنگ ساخت این نیروگاه را زده است.

به گفته احیایی، حدود 15 سال پیش که با تور برای بازدید کشاورزی و کارخانجات هلند به اين كشور سفر كرده بود كه متوجه شد امكان نصب نيروگاه بادي و توليد برق در مزرعه 200 هكتاري‌اش وجود دارد.

وي پس از دعوت از گروه متخصصان هلندي، روند راه‌اندازي نيروگاه بادي در بخش بادخيز مزرعه‌اش را بررسي و پيگيري مي‌كند.

پس از بررسي یکساله متخصصان، قابلیت نصب نیروگاه بادی روی تپه‌ای در مزرعه احیایی را اعلام می‌شود و حدود 4 سال جهاد كشاورزي استان همدان با انجام بررسي‌هاي بيشتر، این قابلیت را تأیید می‌کند.

احیایی می‌گوید: اين كار توسط همكاران وزارت نیرو در چند سال بررسي و پيگيري شد و در نتيجه يك دكل 25 متری بر فراز تپه‌اي در مزرعه نصب شد.

به گفته وي، ايجاد اين دكل به منظور بررسي عملكرد نيروگاه بود كه سرانجام، در اسفندماه سال 92 مجوز نصب و راه‌اندازي نيروگاه بادي در مزرعه احيايي صادر شد.

اين سرمايه‌گذار بخش كشاورزي اميدوار است با توجه به قرارگيري اين نيروگاه در مسير پرتردد جاده‌اي استان، مورد توجه بخش‌های خصوصی دیگر قرار بگیرد و موجب شود چند نیروگاه بادی دیگر در همدان نصب شود تا قسمت عمده برق مصرفی همدان به این شکل تولید شود.

امروزه با توجه به اینکه کشورهای چین، آمریکا، هند، آلمان، انگلستان و کانادا جزو کشورهای پیشرو در زمینه نصب‌ نيروگاه‌هاي بادي جديد هستند و قسمت عمده‌ای از برق مصرفی خود را به این شکل تولید می‌کنند، کشورهای در حال توسعه هم بر آنند تا با استفاده از انرژي مجاني باد با نصب نیروگاه‌های بادی از اين فناوري به نفع توليد برق استفاده كنند.

به همین دلیل، نصب این نیروگاه‌ها به سمت واحدهای خصوصی کشانده شده است و به دليل مزاياي آن، در کشور ایران هم در مناطق منجیل، بینالود، زابل سیستان، باباکوهی شیراز، اصفهان، ماهشهر و چند منطقه دیگر توربین‌های بادی نصب شده است و تا پایان سال 1391 ظرفیت نیروگاه‌های بادی نصب شده در ایران، 4/109 مگاوات است.

همدان هم با ساخت نیروگاه بادي احيايي جزو نخستين‌هاست و مسئولان امیدوارند استفاده از برق بادی در استان توسعه یابد.

كمك نيروگاه را مي‌خواهيم
احیایی هم نصب و راه‌اندازی این نیروگاه را منوط به کمک‌ و همکاری استانداری و نیروگاه مي‌داند و بيان مي‌كند: دنیا به سمت راه‌اندازی نیروگاه‌های متعدد بادی پیش رفته است. استانداري آمده، ولي امیدوارم اداره برق هم همکاری‌های لازم را بکند تا بتوانیم از فرصت به دست آمده بزودی بهره‌برداری کنیم، چون نیروگاه بادی نیاز جدی استان ماست.
ایمیل مستقیم:   info@hamedanpress.irشماره پیامک:   500023370000
  برچسب ها: همدان

همدان

, دعوت

دعوت

, احيايي

احيايي

, سرمايه‌گذاري

سرمايه‌گذاري

نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: 
نظر شما: 
*
ایمیل: 
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
*       
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | پیوندها | آرشیو | RSS
همدان پرس؛ رسانه آنلاین با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به همدان پرس است و باز نشر مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
info@hamedanpress.ir