پايگاه خبری همدان پرس، نخستين رسانه آنلاین استان همدان در عرصه اطلاع رسانی
 
 درباره ما | تماس با ما | تعرفه آگهی | شناسنامه | پیوندها | خبرنامه | آرشیو | نظرسنجی | ارسال مطالب | RSS
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | شهر و شورا
کد مطلب:  416تاریخ انتشار:  29 مهر 1393 - 5:14
نسخه چاپی
ارسال به دوستان

 وضعیت سینمای همدان در یک‌نما

فریده حسینی فرزام
همدان پرس؛ در این روزهای سرد پاییزی وقتی از تفریح صحبت به میان می‌آید، سینما یکی از مکان‌هایی است که می‌تواند علاوه بر پر کردن اوقات فراغت بتواند فصل رونق سینما را رقم بزند.

«سینما» همواره برای مردم جذاب بوده اما این جذابیت گاهی با افت و خیزهایی همراه بوده که علت آن را می‌توان در بسیاری از امور چون کیفیت سالن، تنوع و کیفیت فیلم و ...دید که همین امر بر افزایش یا کاهش مخاطبان نیز اثرگذار است.

اما در این میان باید گفت که سینمای استان همدان این روزها با دو سالن روزها را سپری می‌کنند به طوری یکی از این سینماها در همدان و دیگری در ملایر است که اکران فیلم‌ها را بر عهده دارند.

استان همدان دارای 9 شهرستان است که در همه شهرستان‌ها سینما وجود ندارد و تنها دو شهرستان همدان و ملایر از مرکز فرهنگی چون سینما برخوردارند.

فیلم دیدن و سینما رفتن حق همه فیلم دوستان و سینماگران در هر شهر و دیاری است اما اینکه در این دوران که عصر تکنولوژی است برخی از شهرها فاقد حتی یک سالن سینمایی باشند، به نوعی قابل قبول نیست.

هر ماه فیلم‌های بسیاری برای اکران در سینماها معرفی می‌شود که همین امر می‌طلبد مسئولان برای بهره‌مند شدن همه مردم فکری برای نمایش این فیلم‌ها در آن شهرها کنند.

وقتی در همدان از 9 شهرستان تنها دو شهرستان دارای سالن سینمایی باشند، پس حقوق جوانان، نوجوانان و سایر افراد سینمادوستی که شهرشان فاقد این مرکز فرهنگی است، چه می‌شود؟!

همدان به عنوان مرکز استان سال‌ها پیش از دو سینما برخوردار بود که در سال 86 مسئولان تصمیم به تجهیز و تعمیر سینما فلسطین گرفتند، اما همان تصمیم موجب شده تا امروز که حدود هفت سال از آن می‌گذرد همدان با یک سینما طی طریق کند که این تأخیر موجب رنج و آلام سینماگران و سینمادوستان شده است.

با وجود اینکه آمارها حاکی از افزایش مخاطبان سینما دارد اما یکی از دلایل کاهش استقبال از سینما اکران فیلم‌هایی با کیفیت پایین است که همین امر به نوعی گیشه‌ها را از رونق انداخته و چشم سالن‌ها را به انتظار تماشاگران گذاشته است.

هر چند در راستای استفاده از ظرفیت تماشاگران نباید از تدابیر حوزه هنری گذشت چراکه با نیم بها کردن سانس‌های صبح سینما در هر روز و نیم بها شدن همه سانس‌های روزهای سه شنبه به نوعی از تماشاگران برای پر کردن سالن‌های سینما حمایت می‌کند.

یکی از شهروندان همدانی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان با بیان اینکه تنوع فیلم‌های اکران شده در همدان بسیار کم است، افزود: این تنوع به قدری در سینمای همدان پایین است که یک فیلم مدت‌ها بر روی پرده سینما می‌ماند.

وی تصریح کرد: تعداد سینماهای همدان اندک است و به همین علت نمی‌توان از تعداد فیلم‌های اکرانی بیشتری در طول یک هفته یا یک‌ماه برخوردار شد.

این جوان همدانی به اطلاع‌رسانی فیلم‌های اکران شده در همدان نیز اشاره کرد و یادآور شد: تا زمانی که از مقابل سینما قدس رد نشویم از نوع فیلم اکرانی مطلع نمی‌شویم که همین امر نیز در استقبال تماشاگران اثرگذار است.

وی خاطرنشان کرد: اگر صدا و سیما و مطبوعات محلی بتوانند در هنگام اکران یک فیلم در سینمای همدان به خوبی اطلاع‌رسانی کنند، در آگاهی شهروندان همدانی نقش مهمی خواهند داشت.

یکی دیگر از شهروندان همدانی کمبود سینماهای همدان را از معضلات مهم شهر دانست و گفت: کمبود سینما در همدان باعث شده فیلم‌ها به موقع و با تنوع بیشتری اکران نشود و همین میل و رغبت به حضور در سینما را کاهش داده است.

وی تصریح کرد: سالن سینما قدس تنها سالن سینمایی همدان است که همان یک سالن هم از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست.

70 درصد گیشه‌ سینما به نوع و کیفیت فیلم‌ها مربوط است
در همین راستا مسئول امور سینماهای حوزه هنری استان همدان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه در استان همدان دو سینما زیر نظر حوزه هنری فعالیت می‌کند، افزود: سینما قدس همدان و سینما بهمن ملایر از سینماهای زیر پوشش حوزه هنری استان همدان به شمار می‌رود.

سعید شرفی با بیان اینکه دو سینما هم به صورت خصوصی در حال فعالیت هستند، افزود: این دو سینما در شهرستان نهاوند به صورت خصوصی اداره می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه استقبال از اکران فیلم‌ها امسال بسیار مطلوب بوده، اظهار کرد: همدان با اکران مطلوب فیلم‌ها در همدان در میلیاردی شدن 6 فیلم در سطح کشور سهیم بود.

مسئول امور سینماهای حوزه هنری همدان بیان داشت: 70 درصد مشکل اصلی گیشه، فیلم است به طوری که اگر فیلم خوب و با کیفیتی در سینما اکران شود، سینما رونق داشته و 30 درصد آن به سینماگران مرتبط است که با ارائه تخفیف، اطلاع‌رسانی و بروزرسانی اکران بتوانند این رونق را حفظ کنند.

وی با بیان اینکه آمار مخاطبان سینما نسبت به سال قبل بسیار خوب بوده است، افزود: آمار مخاطبانی که در 6 ماه نخست سال فیلم‌های سینما را دیدند معادل تعداد کل تماشاگران سال قبل بوده به طوری که از رشد دو برابری نسبت به سال گذشته برخوردار بودیم.

شرفی در خصوص اکران به‌روز فیلم‌ها در همدان نیز یادآور شد: در همدان نسبت به بضاعت حوزه هنری سعی بر اکران به‌روز فیلم‌ها را داریم چراکه حوزه هنری نسبت به گیشه فیلم‌ها تعهدی دارد و باید کف فروش را رعایت کند.

وی با بیان اینکه اکنون دو فیلم «خانوم» و «شهر موش‌ها» در همدان در حال اکران است، بیان داشت: دو فیلم سینمایی «آتش بس» و «آرایش غلیظ» از اکران در همدان جا مانده که این تأخیر اکران در همدان ناشی از کمبود سالن است.

مسئول امور سینماهای حوزه هنری استان همدان با اشاره به تأخیر در اتمام تجهیز سینما فلسطین اظهار کرد: سینما فلسطین در فرآیند زمان‌بر تخصیص بودجه قرار گرفته و هنوز کار تجهیز آن به اتمام نرسیده است.

وظیفه حوزه هنری سینماداری است
وی در خصوص نبود سینما در شهرستان‌های همدان نیز اظهار کرد: متولی ساخت سینما ارشاد است و حوزه هنری تنها سینماداری می‌کند.

شرفی با اشاره به اینکه با تخصیص بودجه سینما فلسطین، این پروژه در مدت زمان کمی به نتیجه می‌رسد، افزود: مقاوم‌سازی و دکوراسیون داخلی سینما فلسطین انجام شده و تنها تجهیزات و نصب صندلی‌ها مانده که هزینه‌بر است.

وی اضافه کرد: در راستای اتمام کار سینما فلسطین با سینماشهر و حوزه هنری کشور نیز رایزنی‌هایی صورت گرفته که در صورت اتمام کارهای عمرانی سینما، در تجهیزات می‌توانند این سینما را حمایت ‌کنند.

مسئول امور سینماهای حوزه هنری همدان اظهار کرد: بزرگترین دغدغه ما برای اتمام کار تعمیر سینما فلسطین افزایش ظرفیت و جذب مخاطبان بوده که به علت استقرار این سینما در مرکز شهر تأثیر زیادی در این امر دارد.

اما وقتی از سوی حوزه هنری متولی ساخت سینما ارشاد معرفی شد به سراغ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان رفتیم تا از چند و چون این موضوع مطلع شویم.

صدور مجوز احداث سینما برعهده ارشاد است
بر این اساس مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: ارشاد برای ساخت سینما تنها مجوز صادر می‌کند و موسس سینما یا بخش خصوصی و یا نهادهای دولتی است.

فاضل عبادی افزود: احداث سینما کاری فرهنگی است که مانند سایر کارهای فرهنگی تنها صدور مجوز بر عهده ارشاد بوده است.
ایمیل مستقیم:   info@hamedanpress.irشماره پیامک:   500023370000
  برچسب ها: همدان

همدان

, وضعیت

وضعیت

, سینما

سینما

, یک‌نما

یک‌نما

نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: 
نظر شما: 
*
ایمیل: 
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
*       
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | پیوندها | آرشیو | RSS
همدان پرس؛ رسانه آنلاین با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به همدان پرس است و باز نشر مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
info@hamedanpress.ir