پايگاه خبری همدان پرس، نخستين رسانه آنلاین استان همدان در عرصه اطلاع رسانی
 
 درباره ما | تماس با ما | تعرفه آگهی | شناسنامه | پیوندها | خبرنامه | آرشیو | نظرسنجی | ارسال مطالب | RSS
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | شهر و شورا
کد مطلب:  16693تاریخ انتشار:  31 اردیبهشت 1399 - 12:17
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
اخبار ویژه » شهر و شورا
گردان: استیضاح در کار نیست

 در دومین جلسه پرسش و پاسخ شهردار همدان چه گذشت؟

در دومین جلسه پرسش و پاسخ شهردار همدان ضمن تاکید رئیس شورا بر عدم استیضاح شهردار به دلیل ارائه مستندات لازم از سوی یکی از اعضای سوال کننده اتهاماتی به رسانه‌ها نسبت داده شد | دوازدهمین جلسه صحن شورای شهر همدان با موضوع پاسخ شهردار همدان به 21 سوال 3 عضو شورا برگزار شد.
به گزارش همدان پرس؛ در دومین جلسه پرسش و پاسخ شهردار همدان ضمن تاکید رئیس شورا بر عدم استیضاح شهردار به دلیل ارائه مستندات لازم از سوی یکی از اعضای سوال کننده اتهاماتی به رسانه‌ها نسبت داده شد. 
به گزارش تسنیم؛ دوازدهمین جلسه صحن شورای شهر همدان با موضوع پاسخ شهردار همدان به 21 سوال 3 عضو شورا ( اکبر کاووسی، نرگس نورالله‌زاده و سید مسعود عسگریان) با حضور 10 عضو شورا (مریم روانبخش همانند جلسه گذشته غایب بود) شهردار همدان، معاونان وی، مدیران مناطق و سازمان‌های شهرداری همدان برگزار شد.

در جلسه گذشته صحن شورا، شهردار همدان به 8 سوال از 21 سوال طرح شده پاسخ داده بود که این پاسخ‌ها برای بیشتر اعضا از جمله علی رحیمی‌فر، ابراهیم مولوی، حمید بادامی نجات و علی فتحی قانع کننده بود. 4 میلیارد عوارض نوسازی از مدارس نگرفتیم

شهردار همدان در پاسخ به نهمین سوال  3 عضو سوال کننده مبنی بر دلیل عدم پرداخت 5 درصد سهم آموزش و پرورش از عوارض نوسازی که از ابتدای مسئولیت صوفی به عنوان شهردار 900 میلیون تومان شده است با اشاره به این که رقم 900 میلیون صحیح نیست و 500 میلیون تومان درست است در رابطه با دلیل عدم پرداخت آن اظهار داشت: تا قبل از سال 87، پنج درصد عوارض نوسازی به آموزش و پرورش تعلق می‌گرفت سپس در سال 87 با تصویب مواد 50 و 52 برای شهرداری در این مورد خاص سوال پیش آمد.

عباس صوفی افزود: همین مسئله باعث شد همکاران ما در شهرداری از اقای جعفری مدیرکل امور شهری استانداری استعلام بگیرند که در استعلام استانداری آمده است فعلا پرداخت نکنید.

صوفی با اشاره به این که ای کاش دوستان سوال کننده از ما می‌پرسیدند چرا 4 میلیارد تومان عوارض نوسازی را از مدارس نمی‌گیرم.

شهردار همدان تصریح کرد: ما همواره به آموزش و پرورش در حوزه‌های مختلفی از جمله املاک و ایمن‌سازی کمک کردیم و در حوزه ایمن‌سازی سالی 6 میلیارد هزینه مدارس می‌کنیم.

شهردار بسیاری از اقدامات را با مصوبه شورا انجام داده است اما از قرار معلوم پاسخ شهردار، اکبر کاووسی یکی از 3 عضو سوال کننده را قانع نکرد و وی در این رابطه توضیحاتی داد.

صحبت‌های کاووسی با واکنش علی‌ رحیمی‌فر روبه رو شد. رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شهرداری با ذکر این تذکر که باید به قانون عمل کرد گفت: ما همه سوالات را دیدیم اما 3 نفر این سوالات را امضا کردند چرا که بسیاری از این سوالات مصوبه داشت و شهردار با مصوبه شورا اقدامات را انجام داده بود.

وی افزود: حالا اگر دوستان سوال کننده صحبت کنند، برای مردمی که این جلسه را مستقیم می‌بینند این موضوع تداعی می‌شود که چرا بقیه اعضا صحبت نمی‌کنند؟ 

رحیمی‌فر خطاب به رئیس شورا تاکید کرد: اگر قرار است دوستان سوال کننده صحبت کنند، پس به ما هم فرصت بدهید و اگر به ما فرصت نمی‌دهید آنها هم صحبت نکنند. 
اتهام عضو سوال کننده به رسانه‌ها
کاووسی در واکنش به سخنان رحیمی‌فر با اشاره به این که ما صحبت‌های خود را در جلسه‌ای با حضور خبرنگاران می‌گوییم گفت: از دوستانمان در شهرداری هم می‌خواهیم به رسانه‌ها محتوای قهرمان‌سازانه ندهند.

وی با گلایه از تیترهای رسانه‌ها از جلسه قبلی پرسش و پاسخ شهردار همدان عنوان کرد: رسانه‌ها تیترهای قهرمانانه برای شهردار زدند و هیچکدام از صحبت‌های ما در جلسه گذشته مطرح نشده بود. ( تمام صحبت‌های اکبر کاووسی و 2 عضو دیگر سوال کننده در گزارش قبلی تسنیم از جلسه پرسش و پاسخ شهردار انعکاس یافته است).

وی تاکید کرد: دوستان رسانه که از شهرداری ارتزاق می‌کنند اخبار جلسه شورا را رپرتاژ شهرداری نزنند.

اما این جملات با اعتراض همه خبرنگاران حاضر در جلسه روبه رو شد و از رئیس شورا درخواست کردند این عضو شورا به خاطر اتهامی که به خبرنگاران زده است عذر خواهی کند اما اکبر کاووسی با اشاره به این که منظور من رسانه‌ها بوده نه خبرنگاران از زیر بار عذرخواهی شانه خالی کرد. 

با این حال شهردار همدان در پاسخ به این اتهام کاووسی گفت: ما دنبال قهرمان شدن نیستیم و اگر شهرداری برتر شدیم محصول یک کار جمعی بوده است.

صوفی تصریح کرد: درک و فهم خبرنگاران ما به حدی بالا است که لازم نیست ما به آنها خوراک بدهیم.

به بیشتر سوالات در کمیسیون‌های شورا پاسخ داده شده است
با خاتمه یافتن این بحث سوال دهم مبنی بر تخلفاتی در رابطه با دو پلاک تفکیکی اظهار داشت: بارها در رابطه با همه سوالات از جمله همین سوال در کمیسیون پاسخ دادیم.

صوفی افزود: در این سوال قبل از آنکه پاسخ ما را بشنوند از واژه تخلف استفاده شده و به نوعی نسبت به ما تهمت زده شده است.

وی عنوان کرد: در رابطه با یک پلاک در استادان صاحب ملک در سال 75 این دو باغ را تفکیک کرده و پروانه مسکونی گرفته و عوارض را هم پرداخت کرده است.

شهردار همدان در رابطه با نگرفتن عوارض تجمیع به مبلغ یک میلیارد و 400 میلیون تومان از مالک پلاک دیگری اظهار داشت: اصل رقم 140 میلیون تومان بوده نه یک میلیارد و 400 میلیون تومان.

صوفی تصریح کرد: نظر به اختلاف شهرداری و مالک همین ملک موضوع به کمیسیون ماده 77 که نماینده شورا و استانداری عضو آن هستند کشیده شد و در این کمیسیون با استناد به ماده 20 مالک مبلغ 140 میلیون تومان جریمه شد که پرداخت کرد.

معاوضه 15 اتوبوس یورو 5 با 17 اتوبوس یورو 3 به دلیل تحریم
اما شهردار همدان در پاسخ به یازدهمین سوال 3 عضو شورا مبنی بر خرید 17 دستگاه اتوبوس از یک شرکت و دلیل عدم تحویل این اتوبوس‌ها اظهار داشت: با پیگیری‌های انجام شده در سال 96 از سازمان شهرداری‌ها سهمیه 15 دستگاه اتوبوس یورو 5 را گرفتیم.

صوفی افزود: به دلیل تحریم ورود موتور یورو 5 به ایران با مذاکره با شرکت مذکور قرار شد به جای 15 اتوبوس یورو پنج، 17 دستگاه اتوبوس یورو 3 تحویل بگیریم.

وی عنوان کرد: با گران شدن دلار قیمت هر اتوبوس 550 میلیون تومانی به 2 میلیارد و 500 میلیون تومان رسید. 

شهردار همدان تصریح کرد: از 17 دستگاه اتوبوس 10 دستگاه را تحویل گرفتیم. 2 دستگاه دیگر 10 خرداد تحویل داده می‌شود و مابقی را نیز در آینده‌ای نزدیک تحویل می‌گیریم.

برای فروش اموال تفویض اختیار شده بود
وی در پاسخ به دوازدهمین سوال 3 عضو شورا مبنی بر فروش اموال غیرمنقول شهرداری اظهار داشت: در یک جلسه در شورای شهر تا پایان سال 98 به من به عنوان شهردار همدان برای این اقدام تفویض اختیار دادید.

صوفی تاکید کرد: با این حال بنده از سازمان بازرسی هم استعلام گرفتم.

پس از توضیحات شهردار بادامی نجات و مولوی دو عضو شورا عنوان کردند: در صحن شورا همه موافق بودیم و قرار شد تا سال 98 این تفویض اختیار به شهردار داده شود و در بودجه 99 اصلاح شد.

نمی‌توانستم همایش بین‌المللی را نیمه‌کاره رها کنم
سیزدهمین سوال 3 عضو شورا در رابطه  با هزینه 800 میلیونی شهرداری در همایش بین‌المللی جاده ابریشم بود. این 3 عضو شورا اعتقاد داشتند شهردار مجوز هزینه 500 میلیون تومانی از شورا داشته و 300 میلیون اضافه هزینه کرده است.

شهردار همدان در این رابطه اظهار داشت: ما خدمت اعضای شورا رسیدیم و برای برگزاری یک همایش بین المللی که باعث مطرح شدن نام همدان در کشور و جهان می‌شد مجوز هزینه 500 میلیون تومانی گرفتیم.

صوفی افزود: در مجموع هزینه این همایش با بیش از 100 میهمان خارجی و حضور چند وزیر در همدان 800 میلیون تومان شد.

وی تاکید کرد: من که نمی‌توانستم وسط همایش به میهمانان خارجی بگویم 500 میلیون ما تمام شد تشریف ببرید کشورتان.

شهردار همدان با اشاره به این که هزینه‌ها در روز آخر مشخص شد گفت: من به طریقی مبلغ 4 میلیارد تومان برای تبلیغات تلویزیونی این همایش تخفیف گرفتم، اما این موضوع از سوی دوستان مطرح نمی‌شود. ضمن آن که همایش بسیار آبرومند برگزار شد و به مدت یک هفته همدان در صدر اخبار بود.

در 2 سال به اندازه 15 سال کار شد
شهردار همدان در پاسخ به سوال شانزدهم اکبرکاووسی، نرگس نورالله زاده و مسعود عسگریان مبنی بر عدم ایجاد زیرساخت‌های لازم الکترونیکی از جمله دیتاسنتر و نیز عدم ارائه زمان بندی برای الکترونیکی کردن پرونده‌ها با طرح این سوال از نرگس نورالله‌زاده که چرا شما در 3 دوره‌ای که عضو شورا بودید از شهرداران قبل را در این مورد بازخواست نکردید گفت: این اقدامات باید از 10 سال قبل شروع می‌شد، اما در این دوره تازه اقدامات صورت گرفته است.

صوفی افزود: خود شما اذعان کردید که در 2 سال برابر 15 سال کار شده است.

وی با اشاره به برخی اقدامات در حوزه الکترونیکی کردن پرونده‌ها از جمله در منطقه یک و چهار تاکید کرد: مشکل ما دیتاسنتر نیست و ما در حال حاضر 5 سرور داریم که پذیرش همه پرونده‌ها را دارد.

شهردار همدان با اشاره به این که دلیل عدم تهیه دینا سنتر نیز مربوط به بندی در قرارداد مبنی بر خرید دیتاسنتر از یک برند خاص بود تصریح کرد: سازمان بازرسی مانع این کار شد و گفت حق ندارید برند تعیین کنید چرا که سبب تضییع حقوق سایر برندها می‌شود.

اقدامات قبلی زیرساختی نبود
نورالله زاده در واکنش به سخنان شهردار به بخشی از اقدامات صورت گرفته در راستای الکترونیکی کردن پرونده‌ها در شهرداری همدان در 3 دوره حضورش در شورا اشاره کرد.

اما حمید بادامی‌نجات نایب رئیس شورا در جواب نورالله زاده گفت: قبلا اگر کاری انجام شده زیرساختی نبوده است، اما اقدامات انجام شده این دوره زیرساختی است.

در رابطه با سوال پانزدهم از 21 سوال مطرح شده مبنی بر اشکالات سیستم موجود در دبیرخانه شهرداری نیز کارشناسان مربوطه توضیحات لازم را ارائه کردند و ضمن تاکید بر آموزش افرادی که قصد دارند با این سیستم کارکنند این قول را به اعضای شورا دادند که نواقص سیستم رفع شود.

پل همدانی را به جای 90 درصد با 20 درصد پیشرفت تحویل گرفتم
اما یکی از مهم‌ترین سوالات این 21 سوال طرح شده مربوط به دلیل تاخیر در افتتاح پل سردار شهید همدانی بود؛ سوالی که خبرنگاران و شهروندان نیز مکرر به دنبال پاسخ آن بودند.

شهردار همدان در پاسخ به این سوال با اشاره به این که قراداد پروژه در سال 94 بسته شده بود و باید 30 ماهه تکمیل می‌شد اظهار داشت: در واقع زمانی که من مسئولیت شهرداری را قبول کردم پل سردار همدانی را باید با 90 درصد پیشرفت فیزیکی تحویل می‌گرفتم.

صوفی عنوان کرد: زمانی که به عنوان شهردار منصوب شدم این پروژه 20 تا 30 درصد پیشرفت داشت و 60 درصد از زمان‌بندی عقب بود.

وی با اشاره به این که پروژه 14 میلیارد بدهی هم داشت گفت: در ابتدای سال 97 پروژه را استارت زدم و 14 میلیارد تومان نیز به پروژه تزریق کردم.

شهردار همدان با بیان این که از سال 97 تاکنون حتی یک روز هم پروژه تعطیل نشده است تاکید کرد: به دلیل افزایش قیمت دلار و تحریم‌ها 2 سال سخت را پشت سر گذاشتیم.

تحریم‌ها مانع از خرید کابل شد
صوفی با اشاره به این که دلار 4 هزار تومانی در سال 97 به 15 هزار تومان رسید اظهار داشت: در بحث خرید نئوپرن 4 ماه مشمول تحریم بودیم.

وی با تاکید بر این که برای تهیه کابل هم به دلیل تحریم با مشکل مواجه شدیم تصریح کرد: مشاور پروژه به ما اجازه نداد به دلیل نداشتن کشش لازم از کابل‌های ایرانی استفاده کنیم.

شهردار همدان با اشاره به این مه با تمام این مشکلات پروژه به 80 درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است عنوان کرد: در 2 سال گذشته گرانی دلار، تحریم، سیل، کرونا و 2 زمستان سخت را پشت سرگذاشتیم.

صوفی با اشاره به تاخیر در ساخت تقاطع شهید قهاری در دوران یکی از شهرداران همدان گفت: با این که مشکلات مذکور در آن دوران نبود این پروژه 9 ماه تمدید شد و به جای 26 میلیارد 40 میلیارد هزینه برد یا بیمارستان اکباتان 10 سال پیش با برآورد 34 میلیارد تومانی آغاز شد، اما پس از 10 سال برای تکمیل به 180 میلیارد دیگر نیاز دارد.

وی با عذر خواهی از مردم به دلیل عدم تکمیل پل شهید همدانی تاکید کرد: شهرداری در این زمینه کوتاهی نکرده است. ضمن آن که کل پولی که دولت در پروژه شهید همدانی به ما داده 6 میلیارد تومان بوده که بخشی از آن نیز اوراق است.

دیون 10 ساله شهرداری را پرداخت کردیم
در رابطه با سوال هفدهم نیز مبنی بر کل دیون به وجود آمده برای شهرداری در 2 سال گذشته شهردار همدان گفت: به لطف خدا در سال 97 و 98 دیون 10 سال گذشته شهرداری پرداخت شده است. 

صوفی افزود: بدهی مالیاتی شهرداری را تسویه کردیم و 15 میلیارد تومان بدهی به تامین اجتماعی را دادیم.

وی با اشاره به این که در پرداخت بدهی مالیاتی 7 میایارد تومان جریمه را حذف کردیم عنوان کرد: 60 میلیارد تومان کل بدهی 10 سال گذشته شهرداری به بانک‌ها را تسویه کردیم و امسال برای اولین بار 10 درصد از بودجه را گذاشتیم برای دیون جاری.

پروژه سینا 6 ماه دیگر تکمیل می‌شود
شهردار همدان در پاسخ به سوال هجدهم مبنی بر بلاتکلیفی پروژه سینا گفت: زمانی که مدیرعامل سازمان عمران شهرداری بودم تولید ثروت کردم و با همین سیاست ترمینال اتوبوس‌ها و بازار خودرو را بدون گرفتن یک ریال از شهرداری به بهره‌برداری رساندم.

صوفی افزود:  پروژه سینا در سال 84، سه ساله بسته شد و من دو سال بعد از سازمان رفتم و پروژه به هر دلیلی 3 سال خوابید.وی تصریح کرد: سال 90 مجددا با تدبیر شهردار وقت پروژه آغاز شد اما پیمانکار تا سال 97 پروژه را طول داد.

شهردار همدان گفت: به همین دلیل درخواست لغو قرارداد با پیمانکار را دادیم، اما چون این اقدام بر اساس مواد قانونی زمان‌بر است تازه چند روز پیش موفق شدیم مجوز لغو قرارداد پیمانکار را بگیریم.

شهردار همدان تاکید کرد: این پروژه 172 میلیارد تومان اموال قابل فروش دارد و پیمانکار جدید قرار است در مدت 6 ماه پروژه را تحویل دهد.

اجاره شهرنت‌ها را از بانک شهر می‌گیریم
شهردار همدان در پاسخ به سوال نوزدهم مبنی بر نگرفتن اجاره بها از کانکس‌های بانک شهر هم اظهار داشت: بانک شهر شخصی نیست و سهامش در اختیار شهرداری‌ها است.

صوفی افزود: این بانک 14 کانکس برای فروش بلیت و به منظور ارائه خدمت به شهروندان در سطح شهر تعبیه کرده است.

وی افزود: بانک شهر با این استدلال که این کانکس‌ها برای تسهیل کار مردم است و برای ما سودی ندارند زیر بار پرداخت اجاره‌بها نرفتند و به همین دلیل پرونده به کمیسیون ماده 77 رفته تا در این مورد تصمیم‌گیری شود.

صوفی تاکید کرد: اما بابت 2 شهرنت  واقع در سعیدیه و پل شهید همدانی اجاره‌بها گرفته می‌شود.

پروژه پیاده‌راه ارم مصوبه شورا داشت
شهردار همدان در رابطه با دلایل استارت پروژه پیاده‌راه ارم و رقم هزینه این پروژه که به عنوان سوال بیستم 3 عضو شورا مطرح شده بود، گفت: این پروژه با تایید و تصویب شورا انجام شد.

صوفی افزود: این پروژه 3 بار در مرکز مطالعات شورا به بحث گذاشته شد و پروژه، بودجه مصوب داشت.

وی با اشاره به این برای تکمیل این پروژه 10 میلیارد تومان از تهران پول گرفتیم تصریح کرد: پیاده‌راه ارم 9 پیمانکار داشت و 18 میلیارد و 200 میلیون تومان هزینه تکمیل آن شد.

صوفی با بیان این که مردم از این پروژه رضایت دارند و اقدامی قابل دفاع در ساماندهی یک معبر مهم بود تاکید کرد: قبلا در این معبر تصادفات زیادی اتفاق می‌افتاد اما پس از تکمیل پروژه حادثه‌ای  ناشی از سرعت زیاد خودروها نداشتیم.

طرح سوال برای اقدامات عمرانی در مناطق کم‌برخوردار قابل قبول نیست
اما بیست و یکمین و آخرین سوال 3 عضو شورا مربوط به پروژه آبنمای میدان کبوتر شهرک مدنی و مرمت شهرداری منطقه 3 بود.

شهردار همدان در پاسخ به این سوال خطاب به 3 عضو سوال کننده شورا اظهار داشت: همیشه شورا به من توصیه کرده است به مناطق کم‌برخوردار بیشتر توجه شود، حالا شما از من سوال می‌پرسید که چرا در شهرک مدنی پروژه آبنما را آغاز کرده‌اید.

صوفی افزود: این که می‌گویید 500 میلیون تومان صرف این آبنما شده اطلاعات غلطی است که مشاورین شما داده‌اند.وی با اشاره به این که هزینه سازه این پروژه 40 میلیون تومان است گفت: فواره و آبنمای این پروژه نیز چیزی در حدود 100 میلیون هزینه دارد که به مناقصه گذاشته شده است.

شهردار همدان با تاکید بر این که برای این اقدام ردیف بودجه اصلاح معابر و میادین را داریم تصریح کرد: حتی اگر ردیف بودجه نداشتیم نباید برای اقدامات عمرانی در مناطق کم برخوردار از شهردار سوال شود.

وی در رابطه با مرمت شهرداری منطقه 3 گفت: این مکان مراجعه کننده بسیاری دلشت، اما شبیه دخمه بود و ساختمانی را که فرسوده بود نوسازی کردیم و این خدمت به شهروندان منطقه 3 بوده است.

اما صوفی در پایان صحبت‌های خود با اشاره به این که اگر اتفاق خوبی در شهرداری افتاده حاصل زحمات همکارانم بوده و مسئولیت اتفاقات بد بر عهده من است گفت: بنده به شهرم عرق دارم و هر لحظه شورا احساس می‌کند کسی بهتر از من می‌تواند شهر را اداره کند برای رفتن تعلل نخواهم کرد.

صوفی با تاکید بر این که برای خدمات عمرانی با توجه به یکسال باقی مانده تا انتخابات شورا و نیز 6 ماه فصل سرما صرفا 6 ماه فرصت است، تاکید کرد: اگر قرار بر این شد که من بمانم اجازه دهید این 6 ماه را بدون دغدغه کار کنیم.

رای‌گیری به هفته بعد موکول شد
پس از پایان دفاعیات عباس صوفی رئیس شورای اسلامی شهر همدان عنوان کرد: قولی به 3 عضو سوال کننده دادیم که یک هفته فرصت دارند مستندات را مطالعه کنند تا کار به استیضاح نکشد، بنابراین هفته آینده در مورد پاسخ‌های شهردار رای‌گیری می‌شود.

اما رحیمی‌فر در واکنش به صحبت‌های گردان گفت: باید قانونی عمل شود. اگر قانون می‌گوید الان باید رای‌گیری کنیم همین حالا رایگیری شود، اما اگر به عنوان رئیس شورا می‌خواهید رای‌گیری به هفته بعد موکول شود این بحث دیگری است.

پاسخ‌ها قانع کننده بود، استیضاح در کار نیست
گردان در پاسخ به سوالات رحیمی‌فر تاکید کرد: احساس من این است سوال کنندگان با خواندن مستندات قانع می‌شوند و کار به استیضاح نمی‌کشد، ضمن این که برای استیضاح 4 نفر باید امضا منند.

مولوی نیز عنوان کرد: دوستان سوال کننده گفتند به دنبال استیضاح نیستیم و فقط می‌خواهیم پاسخ سوالتمان را بگیریم.

رحیمی فر با تاکید دوباره بر گفته رئیس شورا مبنی بر این که دوستان قانع شده‌اند گفت: یک ماه برای شهردار و همکارانش التهاب ایجاد کردیم. بهتر است زودتر تعین تکلیف شود.
ایمیل مستقیم:   info@hamedanpress.irشماره پیامک:   500023370000
  برچسب ها: همدان‌پرس

همدان‌پرس

, شورا

شورا

, سوال

سوال

, شهردار

شهردار

نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: 
نظر شما: 
*
ایمیل: 
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
*       
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | پیوندها | آرشیو | RSS
همدان پرس؛ رسانه آنلاین با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به همدان پرس است و باز نشر مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
info@hamedanpress.ir