حلول سال 1403 هجری شمسی بر شما مبارک
 
 درباره ما | تماس با ما | تعرفه آگهی | شناسنامه | پیوندها | خبرنامه | آرشیو | نظرسنجی | ارسال مطالب | RSS
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | شهر و شورا
کد مطلب:  16731تاریخ انتشار:  9 خرداد 1399 - 12:38
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
اخبار ویژه » صفحه نخست
ترابیان: ۱۱مصوبه برای راه برگشت گنجنامه بی نتیجه مانده است

 دستکاری طبیعت الوند؛ فرصت یا تهدید!

اواسط هفته گذشته خبر تخریب کوهستان الوند و ورود لودرها به این منطقه به بهانه ایجاد جاده سلامت؛ گروه‌های مختلف شبکه‌های اجتماعی در استان همدان را به خود اختصاص داد | در فضای مجازی تصاویری منتشر شده که نشان می‌دهد مسیر کوهنوردی گنجنامه به دشت میشان تعریض و با لودر صاف شده و اگر ادامه آن را دنبال کنیم، به باغ‌های شخصی می‌رسیم.
به گزارش همدان پرس؛ اواسط هفته گذشته خبر تخریب کوهستان الوند و ورود لودرها به این منطقه به بهانه ایجاد جاده سلامت؛ گروه‌های مختلف شبکه‌های اجتماعی در استان همدان را به خود اختصاص داد.

پس از انتشار اولین تصاویر از تسطیح قسمتی از این کوه پیام‌های فعالان مدنی و دلسوزان طبیعت یکی پس از دیگری در فضای مجازی رد و بدل شد و در این میان تنها شخصی که نسبت به رخداد صورت گرفته اظهار نظر کرد رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شهر بود.

رضوان سلماسی سه شنبه گذشته در نطق پیش از دستور صحن شورای شهر همدان درباره دخالت در کوه الوند و تعریضی که در مسیر کوهنوردی رخ داده است، اظهار کرد: در فضای مجازی تصاویری منتشر شده که نشان می‌دهد مسیر کوهنوردی گنجنامه به دشت میشان تعریض و با لودر صاف شده و اگر ادامه آن را دنبال کنیم، به باغ‌های شخصی می‌رسیم.

وی با تأکید بر اینکه در تمام دنیا دخالت در کوهستان را به حداقل رساندند و پناهگاه احداث نمی‌کنند چرا که طبیعت بکر کوهستان نیاز مردم است، افزود: با تخریب طبیعت نمی‌توان گردشگر جذب کرد و با این روند در این حوزه موفق نخواهیم شد.

پس از نخستین اظهار نظر رسمی پیرامون این رخداد شماری از خبرنگاران و فعالان فضای مجازی در بازدیدی از وضعیت پیش آمده موضوع را با جدیت دنبال کردند و از آنجا که انتشار پیام‌های متعدد در این خصوص همچنان در فضای مجازی دنبال می‌شد پیش از ظهر امروز پنج شنبه هشتم خردادماه شماری از مسئولان شورای تأمین شهرستان و مرتبطان با حوزه منابع طبیعی با همراهی خبرنگاران بازدیدی از منطقه داشتند.


فرماندار همدان در این بازدید با بیان اینکه خبرنگاران نماینده افکار عمومی هستند و مدیران نباید از مطالبات آنها ناراحت شوند، گفت: در رگلاژی که تله‌کابین در این مسیر انجام داده کوهستان خراب نشده و موضوع را نباید از آنچه هست بزرگ‌تر کرد.

منطقه الوند و میشان برند گردشگری استان همدان و غرب کشور به شمار می‌رود و باید حافظ طبیعت بود
حسین افشاری با تاکید بر اینکه به گفته مدیرعامل دهکده توریستی گنجنامه جاده‌ای ساخته نشده و طبق آنچه می‌بینیم اینجا تابلو هم دارد که روی آن عبارت «ورود وسیله نقلیه ممنوع» نوشته شده است، گفت: ایجاد رگلاژ و تسطیح در این مسیر صورت گرفته که نیازی به مجوز نداشته است.

وی با بیان اینکه در زمان ساخت تله‌کابین گنجنامه همدان راه دسترسی تخریب نشد در حالی که در برخی تله‌کابین‌های کشور معمولاً راهی برای مقصد نهایی ایجاد شده است، گفت: منطقه الوند و میشان برند گردشگری استان همدان و غرب کشور به شمار می‌رود و باید حافظ طبیعت بود.

رئیس شورای تأمین شهرستان همدان با اشاره به حادثه‌ای که سال گذشته در اجرای یک برنامه زنده در میدان میشان رخ داد، گفت: در این اتفاق ۱۵۰ نفر از گردشگران دچار مشکل شدند و نیروهای هلال احمر با استفاده از خودروهای ویژه و تردد از همین مسیر حرکت و مشکل را حل کردند.

افشاری وجود یک مسیر جاده‌ای برای کوهستان را ضروری برشمرد و با بیان اینکه اگر خاک جاده دچار شستگی شود باید تسطیح صورت گیرد چراکه به طور میانگین هر هفته در مسیر میشان حوادثی رخ می‌دهد که وجود این مسیر لازم است، گفت: تصور کنید حادثه‌ای رخ دهد و به دلیل عدم دسترسی به پایین یک انسان جان خود را از دست بدهد آن وقت چه کسی پاسخگو خواهد بود و بر همین اساس وجود یک راه ایمن ضروری است.

میزان خسارت به طبیعت بررسی می‌شود
فرماندار شهرستان همدان با بیان اینکه دستگاه تخصصی در این زمینه اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان همدان و میزان خسارت به طبیعت را بررسی خواهد کرد، گفت: الوند کوهستان بکر دست نخورده نیست بلکه تأسیسات گردشگری دارد و باید بین اقتصاد، طبیعت و جان انسان‌ها تعادل وجود داشته باشد.

جاده‌ای در مسیر میشان ایجاد نشده بلکه تنها تسطیح مسیر قبلی در حال انجام است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان نیز در این بازدید با بیان اینکه طبق برآوردهای صورت گرفته جاده‌ای در مسیر میشان ایجاد نشده بلکه تنها تسطیح مسیر قبلی در حال انجام است، گفت: خاک وقتی از هم پاشیده شود ممکن است با بارندگی شسته شده و حرکت کند بنابراین برای اینکه خاک‌ها دچار فرسایش نشوند نیاز به فشردگی دارند که این اقدام در این مسیر انجام شده است.

اسفندیار خزایی با تأکید بر اینکه از این پس از این جاده تنها در مواقع اضطراری استفاده می‌شود چراکه این جاده ماشین‌رو نیست، گفت: این مسیر تنها در زمان وقوع حادثه و بحران قابل استفاده است.

وی با بیان اینکه تنها خودروهای امدادی اجازه تردد از این مسیر را دارند چراکه در صورت باز بودن مسیر برای تردد دیگر خودروها خسارت جبران‌ناپذیری به طبیعت وارد می‌شود، افزود: برآورد خسارت منطبق با طرح‌های عمرانی اجرا شده در منابع طبیعی است اما در این مسیر خسارت چندانی وارد نشده و کارشناسان طرح نیز بررسی لازم را خواهند داشت تا فرسایش بیشتری در آینده نداشته باشیم.

خزایی با قدردانی از حساسیت خبرنگاران حفظ طبیعت را مورد تاکید قرار داد و گفت: کسانی که در طبیعت الوند حاضر می‌شوند هدفی جز استفاده از هوای مطبوع و طبیعت آن ندارند بنابراین باید فرهنگ سازی لازم صورت گیرد تا از ورود خودرو به طبیعت جلوگیری به عمل آید.

وی با اشاره به تردد موتورسیکلت‌ها و آفرود سوارها عنوان کرد: اجازه عبور هیچ ماشینی به جز در مواقع اضطراری از این جاده داده نمی‌شود و باید مسیر تسطیح شده جز در موارد امدادرسانی بسته شود.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان همدان با تاکید بر اینکه می‌توان گونه‌های گیاهی شبه‌جنگلی در کوه کاشت چراکه در تثبیت خاک نیز موثرند و به راحتی اجازه شسته شدن خاک را نمی‌دهند، گفت: برخلاف آنچه در برخی رسانه‌ها عنوان شده جاده‌سازی صورت نگرفته و کار تسطیح قسمت‌هایی از خاک که توسط باران شسته شده صورت گرفته است.



خزایی با بیان اینکه اگر با مجوز این کار انجام می‌شد شاهد چنین هیاهویی نبودیم، افزود: اینکه خاک فرسایش‌پذیر بوده و خود به خود پایین می‌آید، درست؛ اما اگر مجوز باشد چارچوب مشخصی تعریف می‌شود تا هر سال رگلاژ نیز لازم نباشد و حالا هم که کار انجام شده باید خسارت مربوط به قسمت‌هایی که نباید دستکاری می‌شد، پرداخت شود هرچند جاده و سنگ‌های کوهستان آسیب ندیده است.

وی بر فرهنگ سازی استفاده و حفظ طبیعت تاکید کرد و افزود: برای حفظ منابع طبیعی در ساخت و سازهای حریم جاده‌ها و طبیعت تخریب‌های بسیاری داشتیم و آرای صادره با شتاب اجرا می‌شود.

۱۱ مصوبه برای اجرای راه برگشت گنجنامه ارائه شده اما بی نتیجه‌
مدیرعامل دهکده تفریحی توریستی گنجنامه نیز با گلایه از رسانه‌ها که چرا ایجاد راه برگشت برای گنجنامه را پیگیری نمی‌کنند؟ گفت: تاکنون ۱۱ مصوبه برای اجرای راه برگشت گنجنامه ارائه شده اما نتیجه‌ای حاصل نشده است.

سعید ترابیان با بیان اینکه در حال حاضر دهکده گنجنامه به خاطر برخی مشکلات ضررده است اما اگر سودده بود با ما چه می‌کردید؟ افزود: تصفیه‌خانه فاضلاب برای نخستین بار توسط این مجموعه ایجاد شد اما کسی آن را ندید.

وی با بیان اینکه هر سال نقاطی از جاده میشان که بر اثر سیلاب شسته می‌شد را تسطیح می‌کردیم، ادامه داد: ایجاد رگلاژها برای آن بود که خاک بیشتر از این باز نشده و بیرون نرود و به طبیعت برگردد.

ترابیان با تاکید بر اینکه اداره استاندارد هر سه ماه یک بار فعالیت دهکده گنجنامه را مورد ارزیابی قرار می‌دهد، بیان کرد: در تابستان و زمستان مدل ثبت تأیید استاندارد متفاوت است و اگر جاده نباشد، استاندارد لغو می‌شود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان همدان نیز که در این بازدید حضور داشت در جمع خبرنگاران حساسیت رسانه‌ها را ارزنده دانست و اظهار کرد: در هر امری ابتدا باید به جان انسان‌ها حساس بود.

در زمان وقوع حوادث وجود راه دسترسی برای امدادگران هلال احمر و سایر بخش‌ها مهم است
علی سنجربیگی با بیان اینکه گاهی میدان میشان شاهد حضور صدها نفر از مردم است که یا با تله‌کابین یا به صورت پیاده به تفریح می‌پردازند، گفت: در زمان وقوع حوادث وجود راه دسترسی برای امدادگران هلال احمر و سایر بخش‌ها مهم است.

وی با بیان اینکه در حوادث زمان طلایی اهمیت دارد و باید مصدوم را در زمان طلایی از کوه به پایین برسانیم و همین فاکتور تاکید می‌کند که راه دسترسی از ملزومات کوهستان است، گفت: باید شرایط برای امدادزرسانی به موقع فراهم باشد.

با این تفاسیر آنچه مسلم است اینکه به هرحال با تعریض های انجام شده جاده‌ای در دل الوند شکل گرفته که نباید اجازه تردد خودروها در آن داده شود چراکه اگر این اقدام صورت گیرد در آینده‌ای نه چندان دور سینه الوند نیز به محل رفت و آمد خودروها تبدیل می‌شود که این اقدام در نهایت باعث می‌شود منطقه هویت خود را از دست بدهد بنابراین باید مانع از این وضعیت شد.
ایمیل مستقیم:   info@hamedanpress.irشماره پیامک:   500023370000
  برچسب ها: همدا‌ن‌پرس

همدا‌ن‌پرس

, گنجنامه

گنجنامه

, الوند

الوند

نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: 
نظر شما: 
*
ایمیل: 
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
*       
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | پیوندها | آرشیو | RSS
همدان پرس؛ رسانه آنلاین با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به همدان پرس است و باز نشر مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
info@hamedanpress.ir