پايگاه خبری همدان پرس، نخستين رسانه آنلاین استان همدان در عرصه اطلاع رسانی
 
 درباره ما | تماس با ما | تعرفه آگهی | شناسنامه | پیوندها | خبرنامه | آرشیو | نظرسنجی | ارسال مطالب | RSS
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | شهر و شورا
کد مطلب:  16690تاریخ انتشار:  31 اردیبهشت 1399 - 12:12
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
اخبار ویژه » صفحه نخست
اهدای عضو، اهدای زندگی؛

 ۳۰ هزار همدانی کارت اهدای عضو دریافت کرده‌اند

روز اهدای عضو بهانه ای است در تقویم کشور ما تا یادی کنیم از افرادی که مدت‌ها با درد و رنج زندگی می‌کنند تا عضوی حیاتی را دریافت کرده و پیوند شوند و مثل همه آحاد بشر به زندگی معمول خود ادامه دهند | خوشبختانه تاکنون تعداد بسیاری از هم‌استانی‌های ما نسبت به دریافت کارت اهدای عضو و اعلام رضایت در این مورد اقدام کرده‌اند.
به گزارش همدان پرس؛ روز اهدای عضو بهانه ای است در تقویم کشور ما تا یادی کنیم از افرادی که مدت‌ها با درد و رنج زندگی می‌کنند تا عضوی حیاتی را دریافت کرده و پیوند شوند و مثل همه آحاد بشر به زندگی معمول خود ادامه دهند.

نیازی که شاید بیشتر از همراهی جسم به همراهی دلها و قلبهامان نیاز دارد، به عطوفتی که زندگی بخشیدن به دیگری را از دل و جان بخواهیم و بدانیم که عزیزانمان می‌توانند در تن و جان دیگری نفس بکشند و زندگی کنند.

این مناسبت بهانه ای شد تا گفتگویی با مسئول واحد فرآهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی همدان و رئیس انجمن اهدای عضو در استان همدان داشته باشیم و از روال عملکرد این مجموعه در فرهنگ‌سازی و برقراری ارتباط بین نیازمندان اهدای عضو و اهداکنندگان به دست آوریم.

مسئول واحد فرآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی همدان در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: انجمن اهدای عضو از سال 94 در سطح کشور شکل گرفته و دو هدف عمده را دنبال می‌کند نخست آموزش علمی به افرادی که در تیم‌های اجرایی پیوند عضو در بیمارستان‌ها مشغول به کار هستند و دومین هدف این انجمن فرهنگ‌سازی در زمینه اهدای عضو. 

وی با بیان اینکه همه همّ و غمّ ما بر این است که بتوانیم فرهنگ اهدای عضو را در استان‌مان نهادینه کرده و اشاعه دهیم تا به نیازمندان اهدای عضو که درمانی جز دریافت عضو پیوندی ندارند کمک کنیم گفت: فرهنگ اهدای عضو با هدف تداوم حیات در یک فرد نهادینه شده تا مانع از آن شویم که اعضای زنده‌ای که می‌توانند سالیان سال در بدن فردی زنده ادامه حیات دهند زیر خاک مدفون شوند.

مسئول واحد فرآهم آوری اعضای پیوندی در دانشگاه علوم پزشکی همدان به تاریخچه اهدای عضو و ابلاغ قوانین آن اشاره و بیان کرد: آئین‌نامه اجرایی اهدای عضو در سال 81 به دانشگاه‌ها ابلاغ شد و تا پیش از آن قانون خاصی در این زمینه وجود نداشت البته طی 14 الی 15 سال پیگیری‌هایی صورت می‌گرفت تا هم مجوز فقهی و شرعی و هم مصوبه مجلس شورای اسلامی را دریافت کند که نتیجه این پیگیری‌ها در سال 81 با عنوان آئین‌نامه اجرایی استفاده از اعضای افرادی که دچار مرگ قطعی یا مرگ مغزی شده‌اند.

وی تشریح کرد:  از ابتدای رسمی و قانونی شدن روند اهدای عضو در کشور حدود 150 خانواده افراد مرگ مغزی راضی به اهدای عضو عزیزانشان شده‌اند، آمار دقیقی از اینکه چه تعداد از افراد اهداکننده عضو در زمان حیات در این خصوص ابراز تمایل و یا اقدام به دریافت کارت اهدای عضو کرده بودند وجود ندارد اما در حقیقت، ابراز تمایل افراد در زمان حیات می‌تواند تأثیر بسزایی در این رویه داشته باشد.

دریافت کارت اهدای عضو در رضایت خانواده اهدای کننده مؤثر است
دکتر حمیدی با بیان اینکه آمارها نشان می‌دهد 80 تا 85 درصد افرادی که کارت اهدای عضو داشته‌اند وقتی دچار سانحه و مرگ مغزی شدند خانواده راحت‌تر نسبت به اهدای عضو این فرد اقدام می‌کند، تصریح کرد: انجمن اهدای عضو با اقدامات سیستم بهداشت و درمان هم‌سو و هم‌راستاست بر این اساس معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی با همراهی انجمن اهدای عضو اقدامات مطلوبی را در سطح استان همدان شکل داده است.وی افزود: اگرچه فرهنگ‌سازی زمانبر بوده و ثمرات آن به مرور محرز می‌شود اما اقدامات این مجموعه طی 10 سال اخیر تأثیرات بسزایی برجای گذاشته و روند رو به رشدی در اهدای عضو ایجاد کرده است به طوری که از سال 89 تاکنون تعداد افراد اهدا کننده عضو نسبت به سال‌های 81 تا 89 که تنها 9 یا 10 نفر پیوند عضو شده‌اند سال به سال بیشتر شده‌است.

مسئول واحد فرآهم آوری اعضای پیوندی در دانشگاه ادامه داد: از جمله اقدامات مجموعه اهدای عضو در این سال‌ها برگزاری دو دوره آموزشی کشوری در استان بوده که یکی در سال 95 و دیگری در سال 98 بوده است، در دوره نخست حدود 70 نفر و در دوره دوم 110 نفر از کارکنان در بخش‌های پرستاری، بهیاری و افراد مرتبط با بیمار را گذرانده‌اند و سرفصل‌های آموزشی این دوره‌ها را شامل نحوه شناسایی افراد مستعد اهدای عضو، نحوه نگهداری، شکل برخورد اصولی و علمی با خانواده در حین رضایت گرفتن برای اهدا و شرایط انتقال فرد اهداکننده گذرانده‌اند.


وی خاطرنشان کرد: علاوه بر آنچه گفته شد طی سال‌های اخیر برای کلیه کادر پرستاری و بهیاری در تمام بیمارستان‌های استان دوره‌های آموزشی برگزار شده و حتی در بیمارستان‌های بزرگی نظیر شهید بهشتی برای کادر اداری نیز این دوره‌ها برگزار شده‌است تا کرامتو شأن خانواده‌ها در مدت زمان فرایند اهدا حفظ شود.**همدان جزء معدود استان‌هایی که دو سال پیاپی جشن نفس برگزار کرد

دکتر حمیدی یکی دیگر از اقداماتی که این مجموعه برای ایجاد تسهیل در فرایند فرهنگ‌سازی و اشاعه این عمل خداپسندانه انجام شده را هماهنگی و رایزنی‌هایی با مدیران دستگاه‌های اجرایی از جمله استانداری، شهرداری، شورای اسلامی شهر، اوقاف و امور خیریه و ... برشمرد و اظهار کرد: ثمره یکی از این دیدارها و گفتگوها را می‌توان در همایش مشترکی که با اداره کل آموزش و پرورش داشتیم مشاهده کرد، در این همایش که به یاد مرحوم "آتوسا محبی" دبیر ارجمند زیست‌شناسی برگزار شده بود 700 نفر از فرهنگیان شاغل در این اداره کل حضور داشتند که 500 نفر از آنها در این همایش اقدام به دریافت کارت اهدای عضو کردند.

وی یادآور شد: ما جزء معدود استان‌هایی بودیم که طی 2 سال متوالی "جشن نفس" را برگزار کردیم، و با حضور فرمانداران، بخشداران، رؤسای کل ادارات و خانواده‌های اهدا کننده و دریافت کننده عضو پیوندی مراسمی را برای تکریم خانواده‌های اهدا کننده عضو ترتیب داده و سوالات احتمالی را در خصوص دریافت کننده عضو اهدایی طی برقراری ارتباط و آشنایی با طرفین پاسخ دادیم.

رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان در استان همدان ادامه داد: یکی دیگر از آثار و ثمراتی که این مراسم داشت این بود که مسئولین استانی در جریان روند فعالیت‌های این انجمن قرار گرفته و نیازمندی‌های مجموعه را درک و دریافت کردند و علاوه بر آن نیازمندان اهدای عضو دریافتند که مجموعه‌ها و افرادی هستند که برای رفع همّ و غمّ آنها در تلاشند که این خود تزریق امیدواری به این افراد است.

وی در ادامه افزود: یکی از فعالیت‌هایی که ما در این سال‌ها دنبال کرده و می‌کنیم این است که به کلیه ارگان‌ها و دستگاه‌های اجرایی در ارائه آموزش و فرهنگ‌سازی در مجموعه مربوطه در زمینه اشاعه فرهنگ اهدای عضو اعلام آمادگی کرده‌ایم و به دنبال آن می‌توانیم به صورت آنلاین ثبت‌نام و ارائه کارت اهدای عضو را انجام دهیم و خوشبختانه در این روند بانک ملی، یگان ویژه نیروی انتظامی، روابط عمومی استانداری و .... همکاری مطلوبی داشته و از این فرصت بهره برده‌اند.

دکتر حمیدی همچنین به مشارکت خوب هم‌استانی‌ها در ترویج و تثبیت فرهنگ اهدای عضو اشاره و بیان کرد: خوشبختانه تاکنون تعداد بسیاری از هم‌استانی‌های ما نسبت به دریافت کارت اهدای عضو و اعلام رضایت در این مورد اقدام کرده‌اند که تعداد آنها تا امروز به 30 هزار مورد رسیده‌است.

وی متذکر شد: از سال 96 به بعد تمامی شهرستان‌ها و مراکز استان همدان به پرینتر کارت اهدای عضو مجهز شدند که به این ترتیب افراد وارد سایت شده و پس از ثبت‌نام می‌توانند به صورت آنلاین کارت اهدای عضو دریافت کنند همچنین در دفتر انجمن اهدای عضو در ابتدای خیابان مهدیه کوچه شهید زندی و همچنین در بیمارستان بعثت امکان دریافت حضوری کارت فراهم شده و حتی راحت‌تر از همه راه‌ها می‌توا با مراجعه به سایت Hamedan.ehda.center  و ثبت‌نام در این سامانه نسبت به دریافت کارت اهدای عضو اقدام کرد.

مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی در دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه در دنیا 80 تا 85 نسج را از جسم فرد متوفی جهت پیوند برداشت می‌کنند و در کشور ما 53 بافت و نسوج از بدن فرد آماده اهدا قابل برداشت است گفت: تفاوتی که بین پیوند اعضا و نسوج وجود دارد این است که پیوند عضو حیاتی مثل قلب سبب نجات جان فرد نیازمند و تداوم حیات او خواهد شد در حالی که پیوند نسوج مثل قرنیه به رفع معلولیت کمک می‌کند و فرد نیازمند بدون این پیوند هم می‌تواند به حیات خود ادامه دهد.

وی تبیین کرد: تعداد افرادی که نیازمند اهدای عضو حیاتی هستند در سایتی در وزارت بهداشت ثبت می‌شود که تاکنون 25هزار نیازمند در لیست انتظار دریافت عضو در سطح کشور قرار گرفته‌اند و این آمار در استان همدان بین 60 تا 70 نفر است که در لیست دریافت عضو کلیه قرار دارند و این در حالی است که در کشور ما در هر 10 دقیقه یک نفر فوت می‌کند و در مقابل طی هر 2 ساعت یک نفر از افراد نیازمند پیوند جان خود را از دست می‌دهد.

دکتر حمیدی اضافه کرد: در سوی دیگر طی هر 12 ساعت یک نفر عضو دریافت می‌کند اما در هر 10 دقیقه متأسفانه یک نفر در جامعه نیازمند پیوند عضو می‌شود و هر 30 دقیقه یک نفر بر اثر تصادف فوت می‌کند که همه این آمارها و عوامل نشان از آن دارد که باید هرچه بیشتر و بیشتر در نشر و اشاعه فرهنگ اهدای عضو بکوشیم زیرا اگر به درستی بتوان این فرهنگ را در بین مردم نهادینه کرد دیگر هیچ فرد نیازمند عضو به دلیل این نیاز جان خود را از دست نخواهد داد.
ایمیل مستقیم:   info@hamedanpress.irشماره پیامک:   500023370000
  برچسب ها: همدان‌پرس

همدان‌پرس

, اهداعضو

اهداعضو

نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: 
نظر شما: 
*
ایمیل: 
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
*       
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | پیوندها | آرشیو | RSS
همدان پرس؛ رسانه آنلاین با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به همدان پرس است و باز نشر مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
info@hamedanpress.ir