به گزارش همدان پرس؛ رئیس ستاد بیست و پنجمین جشنواره قصه گویی گفت: استان یزد پایتخت قصه و قصه گویی ایران شد.
اختتامیه بیست و پنجمین جشنواره قصه گویی استانی به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان برگزار شد.
فرهاد فلاح در گفتگوی آنلاین در این مراسم استان یزد را به عنوان پایتخت قصه گویی کشور اعلام کرد و افزود: دبیرخانه دائمی جشنواره قصه گویی به این شهر منتقل می شود.
وی با بیان اینکه امسال ۱۶ هزار نفر در جشنواره بیست و پنجم ثبت نام کردند، عنوان کرد: بعد از پایان این جشنواره، باشگاه ملی قصه گویان تشکیل می شود.
رئیس ستاد بیست و پنجمین جشنواره قصه گویی هدف از ایجاد انجمن قصه گویان را ارتباط مستمر قصه گویان کشور عنوان کرد و افزود: با فعالیت این انجمن برنامه ریزی های هدفمندی برای این افراد انجام می شود.
فلاح گفت: خوشبختانه استان همدان از رشد کمی و کیفی خوبی در حوزه قصه گویی برخوردار شده و امیدواریم شاهد رشد و بالندگی بیشتر در این استان باشیم.
وی با تاکید بر اینکه باید برای قصه گویی سرمایه گذاری کنیم، بیان داشت: قصه گویی در حوزه ادبیات ظهور می یابد لذا هرچه در این عرصه سرمایه گذاری شود سبب رشد و شکوفایی همه حوزه ها خواهد شد.
وی افزود: تلاش می کنیم با غنابخشی قصه گویی شاهد ارتقا آن در عرصه ملی و بین المللی باشیم.
رئیس ستاد جشنواره قصه گویی قصه را جریان جاری زندگی عنوان کرد و گفت: قصه ها برای زندگی و از زندگی ساخته می شود و دوبال جدانشدنی هستند.
فلاح با تاکید بر اینکه قصه گویی باید عمومی سازی و مردمی سازی شود و به درون خانواده ها برگردد، اظهار داشت: باید برای فعالیت گسترده قصه گویی شرایط بهتری را فراهم کنیم.
وی در پایان از مسئولان کانون همدان و مربیان و مسئولان استانی که در برگزاری این جشنواره تلاش کردند، قدردانی کرد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان نیز در این مراسم گفت: ۳۸ نفر به مرحله منطقه ای و کشوری قصه گویی راه پیدا می کنند.
معصومه ابراهیمی هژیر درباره اهمیت قصه گویی بیان کرد: به این دلیل قصه می گوییم که قصه زبان دل گذشتگان است و با زبان قصه می توان از زندگی بزرگان و کارآفرینان کشورمان گفت.
در پایان این مراسم از برگزیدگان بیست و پنجمین جشنواره قصه گویی تجلیل شد.در بخش پدر بزرگ ها و مادربزرگ ها؛ از زهرا فلک بین برای قصه پسته و هفت برادرتقدیر شد.
در بخش دختران و پسران (مدرن کلاسیک)از ریحانه امیدی با قصه "خر برفت" شایسته تقدیر شد.
همچنین" قصه گربه ناصرالدین شاه را چرا میزنی سوم، قصه "گوساله لجباز" ملیکا عسکری دوم و قصه "چی مال کیه"
از امیرعلی فضلعلی در رتبه اول قرار گرفتند.
در بخش زنان و مردان (کلاسیک) از نوشین بگلریان با قصه "من پروین اعتصامی هستم"، هادی لایقی برای قصه "قطره بارون" تقدیر شد و رتبه دوم به نسا بخشی، برای قصه "من خدا را دیدم" و رتبه اول به احمد عسگری برای قصه "خونه مادربزرگه" تعلق گرفت.
در بخش دختران و پسران (سنتی) آرام غفوری محب، محمدجواد محسن لو و مانیا دهقانی با قصه سهراب مقام اول تا سوم را کسب کردند.
در بخش زنان و مردان ( آیینی و سنتی) از مهدی کوثری یگانه برای قصه "رزم رستم و اشک بوس" سیده سارا حسینی برای "بیژن و متیژه" بهزاد عسگری برای "رستم و اسفندیار" و سیدمهرداد کاووسی برای بیژن و متیژه تقدیر شد.
همچنین در بخش سردارسلیمانی، زهرا رنجبران برای قصه لبخند اسرا، در بخش قصه لبخند از زهرا علیمحمدی برای قصه بدترین جشن تولد مار گوا تجلیل شدند.
و در پایان از سعیده مقدم برای قصه بچهها ی فلسطین و از نیکی کریمی و سنا طهماسبیان تقدیر شد.